BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Μαράζώνουν τα λιόφυτα στο Μεραμπέλλο Κρήτης ελέω ξηρασίας

Πρωτοφανής είναι η έκταση της αποξήρανσης των λιόφυτων στο Μεραμπέλλο Κρήτης, δείχνοντας για ακόμα μια φορά τα σοβαρά προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι ελαιοπαραγωγοί, ελέω της κλιματικής αλλαγής.

kritielia

20
0

Το πρόβλημα ανέδειξε με ανάρτηση του στα social media ο πρώην δήμαρχος του Οροπέδιου Λασιθίου, Γιώργος Μηλιαράς, με μια φωτογραφία που δείχνει τα αποξηραμένα ελαιόδεντρα σε λιόφυτο στο Μεραμπέλλο, αρκετά κοντά στην θάλασσα, τονίζοντας πως το πρόβλημα συναντάται σε πολλές περιοχές του νησιού, όπως «αριστερά του ΒΟΑΚ στο ύψος της Χερσονήσου».

Μέσω της ανάρτησης του ο Μηλιαράς εξέφρασε, επίσης, τον προβληματισμό του σχετικά με το αν θα καταφέρουν ποτέ τα μαραζωμένα ελαιόδεντρα να συνέλθουν ή αν εν τέλει δεν θα μπορέσουν να αξιοποιηθούν.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Γιώργου Μηλιαρά έχει ως εξής:

Καλημέρα σε όλους μας!

Ναι αυτό είναι λιόφυτο ( κάπου στο Μεραμπέλλο) αρκετά κοντά στη θάλασσα όπου δημιουργείται και μια σχετική υγρασία . Το φαινόμενο της πλήρους αποξήρανσης των δένδρων σε τέτοια έκταση το βλέπω πρώτη φορά . Το συναντάμε σε πολλές περιοχές ( πχ δείτε δεξιά - αριστερά του ΒΟΑΚ στο ύψος Χερσονήσου …) και αναρωτιέμαι πόσο χρόνο θα χρειαστούν τα δέντρα αυτά για να συνέλθουν ( αν συνέλθουν ) και να μπουν ξανά στην παραγωγή ! ( πιο πιθανή φαίνεται η πορεία τους προς το τζάκι …).

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία