BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Μαζικό συλλαλητήριο στην Καρδίτσα για άμεσα και γενναία μέτρα στήριξης των πλημμυροπαθών στις 15 Σεπτεμβρίου

«Με τον συλλογικό και οργανωμένο αγώνα μας θα μείνει ζωντανός ο νομός Καρδίτσας»: Με αυτό το σύνθημα, εργατικά σωματεία, σύλλογοι αγροτών και αυτοαπασχολούμενων, άλλοι μαζικοί φορείς οργανώνουν παν-καρδιτσιώτικο συλλαλητήριο την Κυριακή 15 Σεπτέμβρη στις 10.30 π.μ. στον Παλαμά, ένα χρόνο μετά τον Daniel.

6165666-1024x683

11
0

Η απόφαση αυτή ελήφθη την προηγούμενη Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου, κατά τη διάρκεια της μαζικής σύσκεψης που έγινε με πρωτοβουλία της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας.

Στο επίκεντρο της σύσκεψης βρέθηκαν τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός της Καρδίτσας έναν χρόνο μετά τις καταστροφικές πλημμύρες καθώς και η συνέχιση της συλλογικής δράσης, του συντονισμού και της διεκδίκησης μέτρων πλήρους αποκατάστασης, αποζημιώσεων στο 100%, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, αλλά και έργων υποδομής για την προστασία του λαού, στο πλαίσιο ενός ενιαίου και ολοκληρωμένου σχεδιασμού.

Ταυτόχρονα, οι μαζικοί φορείς ανέδειξαν ότι κυβέρνηση και περιφερειακή αρχή προωθούν ένα σχέδιο δήθεν «ανασυγκρότησης» της περιοχής, που προωθεί την πλήρη εμπορευματοποίηση του νερού, την αναδιάρθρωση του αγροτικού τομέα, τη συγκέντρωση της γης σε λίγα χέρια, την υποχρεωτική ιδιωτική ασφάλιση και τη στήριξη νέων κερδοφόρων επενδύσεων των ομίλων.

Να γίνουν η αποκατάσταση και η προστασία της ζωής μας προτεραιότητα

Παρουσιάζοντας την εισήγηση ο Κώστας Τζέλλας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, τόνισε μεταξύ άλλων: «Έναν χρόνο μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του "Daniel" ο λαός της περιοχής βρίσκεται ακόμα αντιμέτωπος με τις τραγικές συνέπειες. Έναν χρόνο μετά η κυβέρνηση από κοινού με την περιφερειακή αρχή και τους δήμους και την παρουσία και του πρωθυπουργού μπορεί να οργάνωσαν φιέστες για να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις και τη δικαιολογημένη οργή κι αγανάκτηση των πλημμυροπαθών, ωστόσο δεν μπορούν να κρύψουν την ωμή πραγματικότητα.

Παρά τις επανειλημμένες εξαγγελίες της κυβέρνησης, όπως έκανε και πρόσφατα στην επίσκεψή του στη Θεσσαλία ο πρωθυπουργός (με κλειστές συσκέψεις, με ελεγχόμενο ακροατήριο και με τα ΜΑΤ ως περιφρούρηση), αυτές παραμένουν κενό γράμμα, αφού η περιοχή παραμένει απροστάτευτη μπροστά σε νέες πλημμύρες γιατί δεν έχει προχωρήσει κανένα αντιπλημμυρικό έργο, αναχώματα δεν έχουν αποκατασταθεί, οι αποζημιώσεις που δόθηκαν στους αγροτοκτηνοτρόφους είναι πολύ κάτω από το 100% της πραγματικής ζημιάς, τα στοιχεία από την "Αρωγή" δείχνουν ότι υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στα επιδόματα ενοικίου, σπίτια γκρεμισμένα παραμένουν χωρίς να έχουν μαζευτεί τα μπάζα κ.τ.λ.

Ακόμα και τώρα, έναν χρόνο μετά, τα όποια σχέδια κυβέρνησης - Περιφέρειας πατάνε στην εγκληματική λογική του κόστους - οφέλους για τους επιχειρηματικούς ομίλους και αυτό αποδεικνύεται με την αποδοχή του πορίσματος των Ολλανδών, καθώς και τα όποια έργα εξαγγέλλονται, είναι αποσπασματικά.

Ο λαός της περιοχής δεν πρέπει να έχει καμία προσδοκία και να μη δείξει καμιά αναμονή. Να συνεχίσουμε οργανωμένα και συντονισμένα τον αγώνα μας για την επίλυση των προβλημάτων μας. Η πείρα μας δείχνει ότι ακόμα και αυτά τα ελάχιστα που έγιναν, όπως και οι όποιες δεσμεύσεις έχουμε πάρει, τις πήραμε με τις μαζικές κινητοποιήσεις, τις διεκδικήσεις και την πίεση που ασκούμε στον δρόμο.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για να μείνουμε στον τόπο μας, μέσα από τους αγροτικούς συλλόγους, τα εργατικά σωματεία, τους φορείς των αυτοαπασχολούμενων, τους μαζικούς φορείς της περιοχής μας. Για να γίνουν η αποκατάσταση και η προστασία της ζωής μας, του εισοδήματός μας προτεραιότητα και όχι τα διάφορα επιχειρηματικά σχέδια για νέα κέρδη στις πλάτες μας».

Στη συνέχεια πήραν τον λόγο οι εκπρόσωποι των μαζικών φορέων, οι οποίοι ανέδειξαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του νομού εδώ και έναν χρόνο, τις πολύμορφες αγωνιστικές δράσεις που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα, ενώ συζητήθηκε και καταλήχθηκε πλαίσιο αιτημάτων.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν, αρκετοί Αγροτικοί Σύλλογοι, το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας, το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ, η Ένωση Γιατρών, ο Σύλλογος Εργαζομένων Κέντρων Υγείας, ο Σύλλογος Εργαζομένων του νοσοκομείου, το Συνδικάτο Οικοδόμων, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΕΠΕ), ο Σύλλογος Γυναικών, ο Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας, ο Σύλλογος Φωτογράφων, το Σωματείο Ηλεκτρολόγων, ο Σύλλογος Εργαζομένων Συνεταιριστικής Τράπεζας, Συνταξιούχοι Δημοσίου, ο Εμπορικός Σύλλογος, το Παράρτημα Καρδίτσας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου (ΠΜΣ).

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία