BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Για πρώτη φορά ηλιακά εγκαύματα στα μήλα της Καστοριάς καταστρέφουν τη σοδειά

Ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα έχει ανακύψει την φετινή χρονιά στην μηλοκαλλιέργεια σχετικά με τα ηλιακά εγκαύματα στον καρπό του μήλου, στο σύνολο των περίπου 14.000-15.000 στρεμμάτων μηλιάς που καλλιεργούνται. Οι υψηλές θερμοκρασίες έχουν επηρεάσει το τυπικό χρώμα του φλοιού, με αποτέλεσμα τα μήλα να χάνουν την εμπορική τους αξία.

hh-transformed

21
0

Σύμφωνα με τον κ. Δημοσθένη Μωυσίδη, πρόεδρο ΓΕΟΚ Α.Ε, το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής που καλλιεργείται, έχει αχρηστευτεί και θα πεταχτεί και ελάχιστα θα διατεθούν μόνο για κομπόστα.

Όπως είπε ο κ. Μωυσίδης, αυτό το φαινόμενο συμβαίνει για πρώτη φορά στην Καστοριά, καθώς όλα τα προηγούμενα χρόνια, κανείς δεν θυμάται τόσο υψηλές θερμοκρασίες και ειδικά κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Για το θέμα ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος, έστειλε μάλιστα και επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κωνσταντίνο Τσιάρα και τον πρόεδρο του ΕΛ.Γ.Α Κο. Ανδρέα Λυκουρέντζο, κοινοποιώντας την στον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Διονύσιο Σταμενίτη, στην Βουλευτή Καστοριάς Μαρία Αντωνίου, στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Αμανατίδη, καθώς και στο Υποκατάστημα ΕΛ.Γ.Α Κοζάνης.

Πηγή: ertnews.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία