BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Για στήριξη και ανάπτυξη της μυδοκαλλιέργειας δεσμεύεται το ΥπΑΑΤ

Να εξαντλήσει κάθε διαθέσιμο μέσο για τη στήριξη των πληγέντων παραγωγών μυδοκαλλιέργειας, καθώς και να επιδιώξει κοινή λύση με άλλες μεσογειακές χώρες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων δεσμεύτηκε ο ΥπΑΑΤ, Κώστας Τσιάρας σε ευρεία σύσκεψη την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου.

ΦΩΤΟ_1

9
0

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, λόγω της κλιματικής κρίσης και της αύξησης της θερμοκρασίας των υδάτων, οι μυδοκαλλιεργητές συζητήθηκαν σε ευρεία σύσκεψη υπό τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Τσιάρα.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν, επίσης, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Χρήστος Κέλλας, o γενικός γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  Γιώργος Στρατάκος, οι βουλευτές Μακάριος Λαζαρίδης, Σπύρος Κουλκουδίνας, Γιάννης Πασχαλίδης, Γιάννης Παππάς,  και οι  εκπρόσωποι των μυδοκαλλιεργητών.


«Θέλουμε να επιβιώσει ο κλάδος, να επιβιώσει η καλλιέργεια και να αυξηθεί η παραγωγή του μυδιού», ξεκαθάρισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προσθέτοντας ότι «το μύδι είναι ένα πολύ σημαντικό προϊόν για τη χώρα μας».

Ο Κώστας Τσιάρας, ενώπιον των καλλιεργητών, δεσμεύτηκε, αφενός να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα στήριξης των πληγέντων παραγωγών και, αφετέρου, να συζητήσει το θέμα με τους ομολόγους του, των μεσογειακών χωρών, για να αναζητηθεί, από κοινού, τρόπος επίλυσης των προβλημάτων και στήριξης του κλάδου.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία