BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Νέες απαγορευμένες ζώνες λόγω ευλογιάς αιγοπροβάτων σε Μακεδονία και Θράκη

Από τις 11 έως τις 18 Σεπτεμβρίου, το Εθνικό Εργαστήριο Αναφοράς για την Ευλογιά των προβάτων και αιγών επιβεβαίωσε δεκαοκτώ νέες εστίες σε εκμεταλλεύσεις αιγοπροβάτων, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπως αναφέρεται σε σχετικό έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής του ΥπΑΑΤ.

probata-5

87
1

Ειδικότερα, οι δεκαέξι εστίες βρίσκονται στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου. Από αυτές οι έντεκα βρίσκονται στον Δήμο Αλεξανδρούπολης και συγκεκριμένα: δύο στην τοπική κοινότητα Αρδανίου, και αποτελούνται από 186 πρόβατα και 29 πρόβατα, δύο στην τοπική κοινότητα Καβησού, και αποτελούνται από 85 πρόβατα και 260 πρόβατα και αίγες, έξι στη δημοτική κοινότητα Φερών, και αποτελούνται από 100 πρόβατα και αίγες, 84 πρόβατα, 120 πρόβατα και αίγες, 16 πρόβατα, 176 πρόβατα και 236 πρόβατα, μία στην τοπική κοινότητα Δορίσκου και αποτελείται από 172 πρόβατα.

Τρεις εστίες βρίσκονται στη δημοτική κοινότητα Ορεστιάδας του Δήμου Ορεστιάδας και αποτελούνται από 134 πρόβατα, 224 πρόβατα και αίγες και 125 πρόβατα.

Δύο εστίες βρίσκονται στον Δήμο Σουφλίου και συγκεκριμένα μία στην τοπική κοινότητα Προβατώνος και αποτελείται από 111 πρόβατα και μία στη δημοτική κοινότητα Τυχερού και αποτελείται από 14 πρόβατα.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας βρίσκονται δύο εστίες. Η πρώτη εστία βρίσκεται στην τοπική κοινότητα Σιδηροχωρίου του Δήμου Παγγαίου και αποτελείται από 200 πρόβατα και αίγες, και η δεύτερη στον οικισμό Πηγές του Δήμου Νέστου και αποτελείται από 150 πρόβατα.

Κατόπιν διαβούλευσης με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, πρόκειται να ενσωματωθούν στο Παράρτημα της Εκτελεστικής Απόφασης, αναφορικά με ορισμένα μέτρα έκτακτης ανάγκης σχετικά με την ευλογιά των αιγοπροβάτων και οριοθετούνται οι παρακάτω ζώνες στις Π.Ε. Έβρου, Καβάλας, Σερρών και Δράμας ως ακολούθως:

1. Ζώνη Προστασίας

Περιφερειακή Ενότητα Έβρου

Περιλαμβάνει τις περιοχές σε ακτίνα 3km γύρω από τις μολυσμένες εκτροφές.

Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας

Περιλαμβάνει τις περιοχές σε ακτίνα 3km γύρω από τις μολυσμένες εκτροφές.

2. Ζώνη Επιτήρησης

Περιφερειακή Ενότητα Έβρου

Περιλαμβάνει τις περιοχές σε ακτίνα 10km γύρω από τις μολυσμένες εκτροφές.

Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας

Περιλαμβάνει τις περιοχές σε ακτίνα 10km γύρω από τις μολυσμένες εκτροφές.

3. Περαιτέρω Απαγορευμένη Ζώνη

Π.Ε. Έβρου

Π.Ε. Καβάλας, εξαιρουμένου του Δήμου Θάσου

Δήμος Αμφίπολης (Π.Ε. Σερρών)

Δήμος Δοξάτου (Π.Ε. Δράμας)

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία