BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Αυτοψία του ΕΛΓΑ σε βαμβακοκαλλιέργειες λόγω θερμικού στρες ζητά ο Δήμος Λαρισαίων

Αίτημα για αυτοψία από τις υπηρεσίες του ΕΛΓΑ σε βαμβακοκαλλιέργειες στην περιοχή της Λάρισσας κατέθεσε το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του δήμου, μετά από ανησυχητικές αναφορές παραγωγών για μειωμένη φετινή συγκομιδή.

202110130511476360

24
0

Προηγήθηκαν επιτόπιες επισκέψεις κλιμακίων με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Βλαχούλη, μετά από αναφορές παραγωγών της περιοχής για πολύ μειωμένη παραγωγή κατά τη φετινή συγκομιδή.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων, η εξέλιξη αυτή αποδίδεται στο ότι συνεχίστηκαν για παρατεταμένο χρονικό διάστημα οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες, οι οποίες δημιούργησαν θερμική πίεση στις καλλιέργειες. Παράλληλα, στις παραποτάμιες περιοχές, ειδικά όπου υπήρχαν πολλά φερτά υλικά, ο αερισμός των εδαφών ήταν δυσχερής. Σε άλλες περιπτώσεις παρέμειναν στο έδαφος πιθανά τοξικά φερτά υλικά και δεν άφησαν την καλλιέργεια να αναπτυχθεί φυσιολογικά. Στις πλημμυρισμένες περιοχές, υπήρξε καθυστέρηση στη σπορά, με συνέπεια την οψίμιση της καλλιέργειας και σε ορισμένες περιπτώσεις την επανασπορά. Τέλος, επισημαίνεται ότι ο παρατεταμένος καύσωνας δεν επέτρεψε το “γέμισμα” του σύσπορου βαμβακιού.


Πηγή: ertnews.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία