Στο μεταξύ δυναμώνουν και ενισχύονται τα ήδη υπάρχοντα μπλόκα που έχουν στηθεί σε διάφορες περιοχές της χώρας, από τον Έβρο μέχρι και την Κρήτη, ενώ στο χορό των κινητοποιήσεων μπήκαν την Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου και οι αγρότες στη Φλώρινα, την Αταλάντη και την Φθιώτιδα.
Καθημερινά, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι προχωρούν σε πολύμορφες κινητοποιήσεις με συμβολικούς αποκλεισμούς δρόμων, συγκεντρώσεις και μηχανοκίνητες πορείες, προβάλλοντας τα αιτήματά τους για αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος, τη μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο και φθηνό ρεύμα, 100% αποζημιώσεις για τις ζημιές και κατώτατες εγγυημένες τιμές.
Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν από αυτή την εβδομάδα και οι αγρότες των Ιωαννίνων. Έχουν λάβει απόφαση για πορεία και συγκέντρωση το μεσημέρι της Τετάρτης στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων. Την ίδια μέρα θα κάνουν σύσκεψη και θα αποφασίσουν για την περαιτέρω στάση τους. Κινητοποιήσεις έχουν ξεκινήσει και οι αγρότες στην Πρέβεζα. Προχώρησαν σε μπλόκο στην περιοχή του Λούρου. Ταυτόχρονα κλιμάκια της ένωσής τους έκαναν ενημέρωση σε φορείς και κατοίκους των χωριών. Δεν αποκλείεται αυτή την εβδομάδα να λάβουν απόφαση συμμετοχής στις κινητοποιήσεις και οι παραγωγοί σε Άρτα και Θεσπρωτία.
Την Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου αγρότες-κτηνοτρόφοι από τα έξι μπλόκα της Θεσσαλίας «πολιόρκησαν» με τα τρακτέρ τους την Περιφέρεια καταθέτοντας υπόμνημα με τα αιτήματα που σχετίζονται με τα αντιπλημμυρικά έργα και τις αποζημιώσεις.
Την Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου αγρότες-κτηνοτρόφοι από τα έξι μπλόκα της Θεσσαλίας «πολιόρκησαν» με τα τρακτέρ τους την Περιφέρεια καταθέτοντας υπόμνημα με τα αιτήματα που σχετίζονται με τα αντιπλημμυρικά έργα και τις αποζημιώσεις.