Στην ελληνική αγορά µας σκληρού σίτου οι τιµές που κυκλοφόρησαν στη Θεσσαλία στο άνοιγµα µετά το καλοκαίρι κυµάνθηκαν στα 35 λεπτά το κιλό για τα φετινά ποιοτικά σιτάρια.
Στην ελληνική αγορά µας σκληρού σίτου οι τιµές που κυκλοφόρησαν στη Θεσσαλία στο άνοιγµα µετά το καλοκαίρι κυµάνθηκαν στα 35 λεπτά το κιλό για τα φετινά ποιοτικά σιτάρια.
Xώρο για την αξιοποίηση του θεσμικού πλαισίου που παρέχει τη δυνατότητα παρασκευής και διάθ...
Παραδοσιακά γαλακτοτυροκομικά προϊόντα της Ηπείρου, φτιαγμένα με την ποιοτικά ανώτερη πρώτη...
Μεγάλη ποικιλία μελιών από τη Χαλκιδική και την Λήμνο σε ξεχωριστή συσκευασία από τη Melimn...
Μοναδικές διαδροµές στον τόπο όπου το βουνό σµίγει µε τη θάλασσα, η ιστορία µε τον θρύλο και ο πολιτισµός µε την παράδοση
Το Μεσολόγγι - μια πόλη, μια περιοχή, ένας νομός, στο άκουσμα των οποίων αναδύονται μνήμες από τις πιο λαμπρές σελίδες της νεοελληνικής ιστορίας, εικόνες από τα...
Επί τρεις γενιές η οικογένεια Τρικαλινού ψάρευε στη λιµνοθάλασσα γύρω από τη νερένια πόλη του Αιτωλικού, γνωστή και ως Μικρή Βενετία της Ελλάδας και έφτιαχνε αυ...
Άλλους τρόπους ώστε να καλυφθεί η ζημιά που είχαν οι αιγοπροβατοτρόφοι...
Γεννημένοι και µεγαλωµένοι στο Μεσολόγγι, οι άνθρωποι της εταιρείας "Φλώρος" γνωρίζουν τα πάντα για το αλάτι.
Τα φυτικά επιδόρπια αμυγδάλου μπαίνουν για τα καλά στις διατροφικές μας συνήθειες.
Συνεταιριστική κίνηση 20 ανεξάρτητων κτηνοτρόφων, που παράγει βιολογικό φρέσκο γάλα στην περιοχή των Ιωαννίνων, καθώς και άλλα προϊόντα, όπως πρόβειο και γίδινο γάλα, ξινόγαλα, κεφίρ κλασικό και µε ρόδι, γιαούρτι αγελαδινό και πρόβειο, καθώς επίσης γάλα µε κακάο, αποτελεί η επιχείρηση «Γιαννιώτ’κο» που δραστηριοποιείται τα τελευταία πέντε χρόνια.
Τη φιλοσοφία, τη στρατηγική και τη στόχευσή της εταιρείας ΤΕΜΕΤΕΡΟΝ ΑΕ αντιπροσωπεύει επακριβώς το όνοµά της, που σηµαίνει «δικό µας» στην ποντιακή διάλεκτο. Από τα πρώτα βήµατα της επιχείρησης, φάνηκε πως η προστιθέµενη αξία έρχεται όταν διαχειρίζεσαι µόνος το προϊόν του µόχθου. Έτσι, τα ζώα ακολούθησαν τα αυτοκίνητα µε τα ψυγεία, οι εγκαταστάσεις και τέλος το συσκευαστήριο.
Στην ενημέρωση για την ορθή χρήση του προϊόντος του επιµένει ο Αναγκαστικός Συνεταιρισµός Κροκοπαραγωγών Κοζάνης.
Tαξίδια γνωριµίας στις εγκαταστάσεις δύο µεγάλων και σταθερών συνεργατών της, από τότε που ξεκίνησε τη δραστηριότητα της στην Ελλάδα, οργάνωσε η Lidl Ελλάς.
Με έδρα τον Μούδρο της Λήµνου η Salamousas Agrifood κλείνει τρία χρόνια ενασχόλησης µε την αγροδιατροφή, καλλιεργώντας και συσκευάζοντας τοπικές, αναβιωµένες ποικιλίες οσπρίων, αλεύρων και σιτηρών.
Ό Αγροτικός Συνεταιρισµός Μεσολογγίου-Ναυπακτίας, µε ιστορία που ξεκινά το 1935, ανάµεσα στις πολλαπλές δραστηριότητές του λειτουργεί στη θέση Παραλία Σταµνάς εργοστάσιο τυποποίησης-συσκευασίας βρωσίµων ελαιών ποικιλίας Καλαµών.
Το Μέλι Παρνασσού, το Μέλι Κρήτης, το Μέλι Μάνης και το Μέλι Θάσου της σειράς «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη», που φτάνει αποκλειστικά στα ράφια των καταστηµάτων της ΑΒ Βασιλόπουλος σε συνεργασία µε τη Stayia Farm, απέσπασαν φέτος κορυφαίες διακρίσεις στα Great Taste Awards 2019 που έλαβαν χώρα στο Λονδίνο.
Την τελική έγκριση της αρµόδιας φυτοϋγειονοµικής υπηρεσίας του υπουργείου Γεωργίας της Ινδίας έλαβαν τα µήλα της Ελλάδας.
Τρεις διακρίσεις ποιότητας για την Creta Oil-Μποτζάκης ΑΕ έρχονται να επιβραβεύσουν την πολυετή προσπάθεια όλης της οµάδας της εταιρείας, για να προσφέρει ποιοτικό βραβευµένο κρητικό ελαιόλαδο σε όλο τον κόσµο.
Η αγροτική µεταρρύθµιση του 1871 στην παλιά Ελλάδα αποτέλεσε µια από τις σηµαντικότερες τοµές στο εσωτερικό της χώρας και εισήγαγε αλλαγές στο καλλιεργητικό σύστηµα της εποχής.
Η ιστορία του τσίπουρου και της τσικουδιάς είναι ένα παραµύθι. Ένα λαϊκό παραµύθι που άντεξε στο χρόνο και τα έχει όλα: Την καλοκάγαθη µητέρα γη που παράγει τα σταφύλια, τις καλές νεράιδες της ζύµωσης, τους κακούς µάγους του ξινίσµατος, που παλεύουν ποιος θα κυριαρχήσει, και στο τέλος τη λύτρωση, το θαύµα του καθαρού αποστάγµατος, που ρέει από τον άµβυκα. Κι όλα αυτά σε µία πρόχειρη αποθήκη στην άκρη της αυλής σε ένα µάλλον σκοτεινό τοπίο, που, όταν ο άνθρωπος δεν είναι νοικοκύρης, µπορεί να κρύβει πολλούς δράκους...
Μεγάλωσε µέσα στους αργαλειούς και αγάπησε το ρυθµικό τους τραγούδι. Ως ενήλικη γυναίκα αρνιόταν να ασχοληθεί µε την τέχνη, αλλά ποτέ δεν σκέφτηκε να ξεφορτωθεί τους κρητικούς αργαλειούς της οικογένειας. Τα µαθήµατα υφαντικής, που οργάνωσε πριν επτά χρόνια το ΚΑΠΗ του χωριού της και το πρόγραµµα γυναικείας επιχειρηµατικότητας την έφεραν στα υφάδια. Σήµερα έχει δηµιουργήσει το επιτυχηµένο brand Kurelu µε craft και tailor made υφαντά, τα οποία έχουν γίνει γνωστά σε όλη την Ελλάδα, και όχι µόνο, χάρη στη δύναµη των social media.
Η πρώτη λίστα ελαιολάδων είναι γεγονός. Ήρθε για να αναδείξει ένα από τα πολυτιµότερα υλικά του τόπου µας σε πρωταγωνιστή της γαστρονοµικής εµπειρίας και παρουσιάστηκε στο Peskesi, το «farm to table» εστιατόριο του Παναγιώτη Μαγγανά
Πολλά ωφέλιµα χηµικά συστατικά του νωπού κερασιού παραµένουν και στο βάζο σύµφωνα µε προκαταρκτική έρευνα του Perrotis College, που ανοίγει το δρόµο και για άλλες µελέτες που ίσως αναδείξουν το γλυκό του κουταλιού ως το πλέον υγιεινό επιδόρπιο
Στη χώρα του Αρισταίου, µιας από τις πιο αινιγµατικές φιγούρες της ελληνικής µυθολογίας στον οποίο αποδίδεται ο τίτλος του «πατέρα» της συστηµατικής εκτροφής µελισσών, η τέχνη της µελισσοκοµίας, παρά τα προβλήµατα, συνεχίζει να… ανθεί.
Αν και δεν είναι µεγάλη η πορεία της οµάδας του Eliama Daily Value, οι συγκινήσεις που έχει προσφέρει είναι σπάνιες. Μία διάκριση στάθηκε η αφορµή για ένα µεγάλο ταξίδι στον κόσµο του ποιοτικού ελαιολάδου