«Το de minimis δεν ήταν σίγουρα η λύση του προβλήματος, ηταν μία προσπάθεια για μείωση ζημιάς από τη μείωση της τιμής γάλακτος. Δώσαμε προϋπόθεση έστω και ένα κιλό γάλα να έχει παραδοθεί. Εξετάζουμε τώρα και για τα νησιά να καλύψουμε τη ζημιά που είχανε», ανέφερε η υφυπουργός με αφορμή σχετική τοποθέτηση του αιγοτρόφου και μέλος της Ομοσπονδίας Θεσσαλών Κτηνοτρόφων, Μιχάλη Τζιότζιου.
Για τις χαμηλές τιμές η κα. Τελιγιορίδου υποστήριξε ότι το υπουργείο δεν μπορεί να παρέμβει στην τιμολόγηση, παρά μόνο σε επίπεδο ελέγχων ισοζυγιών, τα οποία θα πρέπει να συμπληρώνουν το ερχόμενο διάστημα κτηνοτρόφοι και μεταποιητές. Επιπλέον, αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι γίνονται ενέργειες ώστε το γιαούρτι να γίνεται μόνο από νωπό γάλα. «Έχουμε στη χώρα 600.000 τόνους παραγωγή ενώ η ζήτηση είναι σχεδόν διπλάσια», είπε.
Η υφυπουργός παράλληλα έδωσε από την πλευρά της στοιχεία για τη ζήτηση της φέτας παγκοσμίως όπου η χώρα μας συμμετέχει με 48.000 τόνους που παράγουν 200 εκατ. ευρώ περίπου τζίρο, ενώ η ζήτηση ξεπερνά τους 250.000 τόνους, που μεταφράζεται σε τζίρο 1 δις ευρώ.
Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή της η κα. Τελιγιορίοδου, επεσήμανε την έναρξη της συνεργασίας με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο ώστε να προσδιοριστεί πιο πραγματικά είναι το κόστος παραγωγής και πως αυτό καταμερίζεται στις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.