Στην πραγµατικότητα, η επιχείρηση δραστηριοποιείται πολλές γενιές πίσω, κοντά έναν αιώνα στον πρωτογενή τοµέα και το εµπόριο.
Το project Salamousas Agrifood ξεκίνησε το 2007, όταν ο Χρήστος Σαλαµουσάς οραµατίστηκε των αναβίωση των τοπικών ποικιλιών οσπρίων και σιτηρών της Λήµνου συλλέγοντας και πολλαπλασιάζοντας το τοπικό γενετικό υλικό µε αρωγό από την πρώτη στιγµή το Πανεπιστήµιο Αιγαίου µε το τοπικό τµήµα Επιστήµης Τροφίµων. Μετά από τέσσερα χρόνια προσπαθειών τα τοπικά όσπρια και το αλεύρι από την ποικιλία «Λήµνος» βγήκαν στην αγορά της Λήµνου σε συσκευασίες των 10 κιλών.
Στη συνέχεια, το 2017 το project συνεχίστηκε από τη νέα γενιά, τους αδερφούς Παναγιώτη και Στέργιο Σαλαµουσά οι τόνωσαν το brand δηµιουργώντας νέα εταιρική ταυτότητα και συσκευασίες λιανικής επεκτείνοντας παράλληλα τις πωλήσεις σε πόλεις της Ελλάδας και σε επιλεγµένα καταστήµατα που σέβονται τον Έλληνα παραγωγό.