BACK TO
TOP
Ζωϊκό Κεφάλαιο

Ούτε για δείγμα αρνί στο τσιγκέλι φέτος, έπιασαν και 10 ευρώ οι παραγωγοί

Με πράξεις που έγιναν στην επάνω πλευρά του εύρους τιµών που επέτρεψε η αγορά, κλείνει τη Μεγάλη Πέµπτη η εµπορική περίοδος στα αµνοερίφια, µε τις τιµές για το αρνί και το κατσίκι να συναντιούνται στην κορυφή των 10 ευρώ σε µεµονωµένες πράξεις.

21_pin_21

2
14

Η µέση τιµή που διαµόρφωσε η αγορά τις τελευταίες ηµέρες προσέγγισε τα 8 µε 8,5 ευρώ για το αρνί και συν 50 λεπτά για το κατσίκι. Όπως µεταφέρουν στην Agrenda άνθρωποι της αγοράς, το εµπόριο κινήθηκε συντονισµένα ώστε να συγκρατήσει τις τιµές παραγωγού.

Ο απολογισµός θέλει τους κτηνοτρόφους µερικώς ικανοποιηµένους από τη συνθήκη της αγοράς, αφού αν και οι τιµές ήταν οµολογουµένως ενδιαφέρουσες, τα υψηλά κόστη στις ζωοτροφές και την ενέργεια έσβησαν την κερδοφορία των µονάδων. Μεγάλος χαµένος, οι πιο αδύναµες κτηνοτροφικές µονάδες, οι οποίες τόσο σε επίπεδο παραγωγικού τονάζ όσο και οικονοµικού προγραµµατισµού δεν κατάφεραν να ελιχθούν στην πρωτόγνωρη συνθήκη της αγοράς.

Ολόκληρο το ρεπορτάζ στην Αgrenda που κυκλοφορεί
Σχόλια (14)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων Ζωϊκό Κεφάλαιο Τυροκόμος