BACK TO
TOP
Ζωϊκό Κεφάλαιο

Κίνα και Βραζιλία συμμαχούν για πιο «πράσινη» παραγωγή βόειου κρέατος

Ένα πιλοτικό πρόγραμμα θα δημιουργήσουν η Κίνα, που στο βόειο κρέας είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας στον κόσμο, και η Βραζιλία, ο μεγαλύτερος προμηθευτής ως μέρος των προσπαθειών να καταστήσουν την παραγωγή βόειου κρέατος πιο βιώσιμη, όπως ανέφεραν κρατικά μέσα ενημέρωσης.

cows-livestock

23
0
Το βόειο κρέας θεωρείται ένα από τα τρόφιμα με τις περισσότερες εκπομπές ρύπων, ιδιαίτερα στη Βραζιλία, όπου η παραγωγή συνδέεται συχνά με την αποψίλωση των δασών. 

Η Κρατική Διοίκηση για τον Κανονισμό Αγοράς της Κίνας συναντήθηκε με θεσμικούς φορείς της Βραζιλίας για να συζητήσουν μεθόδους που διασφαλίζουν τη διαφάνεια στην αλυσίδα εφοδιασμού βοείου κρέατος και να δημιουργήσουν μια διασυνοριακή πλατφόρμα ιχνηλασιμότητας, όπως ανέφεραν κρατικά μέσα.  

Οι δύο χώρες συμφώνησαν ότι ένα ενιαίο παγκόσμιο πρότυπο θα είναι σημαντικό για το σύστημα ιχνηλασιμότητας, το οποίο θα βοηθήσει επίσης στην καταπολέμηση του αγνώστου προέλευσης βοείου κρέατος. 

Ενδιαφέρον για πιο πράσινες προμήθειες 

Οι κινεζικές εταιρείες παραδοσιακά δίνουν προτεραιότητα στις τιμές έναντι της βιωσιμότητας, αλλά αρχίζουν να δείχνουν αυξανόμενο ενδιαφέρον για πιο πράσινες προμήθειες. Σε αντίθεση με τις προσπάθειες βιωσιμότητας στη Δύση, που συχνά ηγούνται των καταναλωτών, η στροφή της Κίνας καθοδηγείται κυρίως από πολιτικές κατευθύνσεις και επενδυτικές πιέσεις.  

Οι έμποροι και οι αναλυτές βιωσιμότητας, ωστόσο, αναφέρουν ότι το υψηλότερο κόστος και οι υλικοτεχνικές προκλήσεις είναι πιθανό να περιορίσουν τη ζήτηση για βιώσιμα αγαθά. Η κτηνοτροφία βοοειδών στη Βραζιλία συνδέεται με σχεδόν το 24% της παγκόσμιας ετήσιας αποψίλωσης των τροπικών δασών και περίπου το 10% των συνολικών παγκόσμιων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, σύμφωνα με την περιβαλλοντική οργάνωση The Nature Conservancy. 

Τα βοσκοτόπια βοοειδών είναι η πιο κοινή αρχική χρήση για αποψιλωμένες περιοχές στον Αμαζόνιο και τη γειτονική σαβάνα Cerrado, μια πρακτική που αντιμετωπίζει αυστηρούς νομικούς περιορισμούς αλλά συνεχίζεται παράνομα. 

Το 2023, η Κίνα εισήγαγε 2,74 εκατομμύρια μετρικούς τόνους βοείου κρέατος, με περισσότερο από το 40% να προέρχεται από τη Νότια Αμερική, σύμφωνα με τα κινεζικά τελωνεία.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων Ζωϊκό Κεφάλαιο Τυροκόμος