BACK TO
TOP
Ζωϊκό Κεφάλαιο

Ευρωπαϊκή πρωτιά για την Ελλάδα σε ζητήματα Συλλογής Αλιευτικών Δεδομένων

Την καλύτερη αξιολόγηση μεταξύ των Χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην υλοποίηση του Εθνικού Προγράμματος Συλλογής Αλιευτικών Δεδομένων (ΕΠΣΑΔ) 2023, έχει η Ελλάδα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥπΑΑΤ.

bea432868b1894d4421fc7aa75d80dbf_XL

11
0

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το δελτίο τύπου, η χώρα μας, όπως και η Γερμανία, αξιολογήθηκε θετικά σε όλες τις δράσεις, υλοποιώντας ποσοστό μεγαλύτερο του 90%, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιηθεί ως πρότυπη χώρα σε κάποιες από αυτές, όπως επί παραδείγματι στην Ερασιτεχνική Αλιεία.

Πρόκειται για το επιστέγασμα συστηματικής δουλειάς που οφείλεται στους ερευνητές και το προσωπικό του ΕΛΓΟ-Δήμητρα και του ΕΛΚΕΘΕ και της Γενικής Διεύθυνσης Αλιείας του ΥΠΑΑΤ.

Το Εθνικό Πρόγραμμα Συλλογής Αλιευτικών Δεδομένων, είναι ένα ιδιαίτερα απαιτητικό αυτοτελές πολυετές πρόγραμμα, η υλοποίηση του οποίου αποτελεί υποχρέωση κάθε κράτους μέλους της Ε.Ε., ώστε να τεκμηριώνονται επιστημονικά οι επιλογές της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής.

Το κοινό Κοινοτικό Πλαίσιο, στόχο έχει τη συλλογή δεδομένων, απαραίτητων για την αξιολόγηση της κατάστασης των ιχθυαποθεμάτων, την αποδοτικότητα των διαφόρων τμημάτων του τομέα και των επιπτώσεων της αλιείας και της υδατοκαλλιέργειας στο οικοσύστημα.

Πηγή χρηματοδότησης είναι το Ενιαίο Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας (ΕΠΑλΘ 2014-2020).

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων Ζωϊκό Κεφάλαιο Τυροκόμος