BACK TO
TOP
Ζωϊκό Κεφάλαιο

Μέτρα λόγω πανώλης ζητούν κτηνοτρόφοι και γαλακτοκομικές επιχειρήσεις στα Τρίκαλα

Εντείνεται η ανησυχία κτηνοτρόφων αλλά και ιδιοκτητών γαλακτοβιομηχανικών επιχειρήσεων στα Τρίκαλα, μετά το κρούσμα πανώλης που εντοπίστηκε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας σε ζώο κτηνοτροφικής μονάδας του Δήμου Μετεώρων.

aigoprovata1

17
0

Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς στην παραγωγική διαδικασία, από την εκτροφή κοπαδιών έως την διοχετεύση γάλακτος στις βιομηχανίες, δήλωσαν την παρουσία τους σε ευρεία υπηρεσιακή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα νωρίς το μεσημέρι στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, παρουσία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα.



Κτηνοτρόφοι και εκπρόσωποι γαλακτοκομείων ζήτησαν άμεσες παρεμβάσεις από το αρμόδιο Υπουργείο και τις περιφερειακές υπηρεσίες, προκειμένου να αποφευχθεί η εμφάνιση νέων κρουσμάτων πανώλης, διασφαλίζοντας στο έπακρο τα συμφέροντα του κτηνοτροφικού κόσμου και των γαλακτοκομικών επιχειρήσεων. Ωστόσο, σχεδόν το σύνολο των παριστάμενων στη σύσκεψη ήταν φειδωλοί στις δηλώσεις τους μετά το τέλος της, με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας να αρκείται στην επισήμανση “ετοιμότητας όλων των υπηρεσιακών παραγόντων και των σχετικών οδηγιών για τα μέτρα που θα ληφθούν σε συνεννόηση με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων”.

Οι κτηνοτρόφοι από την πλευρά τους εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους ακόμη και για την απώλεια ζωϊκού κεφαλαίου. λόγω της ασθένειας. καθώς και για τη συλλογή του γάλακτος από τις κτηνοτροφικές μονάδες, καθώς εκφράστηκαν επιφυλάξεις από εκπροσώπους γαλακτοβιομηχανιών για την παράδοσή του, με κίνδυνο να πεταχτούν έως τώρα περισσότεροι από 400 τόνοι γάλακτος.

Όπως προαναφέρθηκε, η εξειδίκευση των μέτρων θα γίνει από το αρμόδιο υπουργείο και αναμένονται σχετικές ανακοινώσεις ίσως και μέσα στο επόμενο εικοσιτετράωρο, μέσω της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Πηγή: ertnews.gr 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων Ζωϊκό Κεφάλαιο Τυροκόμος