BACK TO
TOP
Ζωϊκό Κεφάλαιο

Άνοιξε η πλατφόρμα πληρωμής για βιοασφάλεια στη κτηνοτροφία

Το προεδρείο της Νέας Ομοσπονδίας Χοιροτροφικών Συλλόγων Ελλάδος, δέχθηκε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χρήστος Κέλλας, στο γραφείο του στο ΥΠΑΑΤ, όπου ανάμεσα στα θέματα που τέθηκαν στην ατζέντα της συζήτησης ήταν η πορεία του προγράμματος της βιοασφάλειας και οι πληρωμές των εργασιών.

kellas-omospondia-xoirotrofon-1140x570

21
0

Ο υφυπουργός ενημέρωσε την Ομοσπονδία ότι το πρόγραμμα προχωρά κανονικά από το ΥΠΑΑΤ, έχει ανοίξει η πλατφόρμα και μπορούν οι χοιροτρόφοι να υποβάλουν αιτήσεις για πληρωμή της προκαταβολής.

Παράλληλα, στη συνάντηση δόθηκε έμφαση στην εντατικοποίηση των μέτρων αναχαίτισης της αφρικανικής πανώλης των χοίρων. Αφού αναλύθηκε το πρωτόκολλο αντιμετώπισης και αποτροπής των ζωονόσων, η Ομοσπονδία πρότεινε την απαγόρευση των οικόσιτων χοίρων σε διάφορες ζώνες της επικράτειας, με σκοπό τη διασφάλιση των κανόνων υγιεινής, ενώ αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη στο Υπουργείο για το συγκεκριμένο θέμα.

Επιπλέον, συζητήθηκε το πιλοτικό πρόγραμμα της ευζωίας στο οποίο μπήκαν για πρώτη φορά φέτος οι Έλληνες χοιροτρόφοι, αναφορικά με το οποίο ο υφυπουργός τόνισε ότι υπάρχει συνεννόηση με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ώστε να ανοίξει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις πληρωμών.

Ακόμη, μετά την είσοδο των χοιροτρόφων για πρώτη φορά στα επενδυτικά προγράμματα της ΚΑΠ, συζητήθηκαν εκτενώς ζητήματα που αφορούν στα κονδύλια των προγραμμάτων και τις εργασίες που καλύπτουν οι επιδοτήσεις, με τους χοιροτρόφους να καταθέτουν στον υφυπουργό προτάσεις για τη βελτίωσή τους.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο υφυπουργός, Χρήστος Κέλλας, δήλωσε: «Με την Ομοσπονδία Χοιροτροφικών Συλλόγων Ελλάδος αναλύσαμε τα σημαντικότερα ζητήματα που αφορούν τον κλάδο. Μετά την ένταξη των χοιροτρόφων στη νέα ΚΑΠ θα προχωρήσουμε, εκμεταλλευόμενοι τα επενδυτικά και χρηματοδοτικά εργαλεία που μας δίνουν τα ευρωπαϊκά προγράμματα, στον  εκσυγχρονισμό, κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα, των χοιροτροφικών μονάδων».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Ιωάννης Μπούρας, και οι Χρήστος Σταυρινάκης, Γεώργιος Χρήστου, Δημήτριος Στραβογιάννης, Δέσποινα Κηπουρού και Τάσος Κελεμπέκης.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων Ζωϊκό Κεφάλαιο Τυροκόμος