BACK TO
TOP
Ζωϊκό Κεφάλαιο

Μεγαλώνει ο αριθμός των κρουσμάτων πανώλης, σε 26 τα επιβεβαιωμένα

Η πανώλη των αιγοπροβάτων έφτασε πλέον αναπόφευκτα και σε Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία αλλά και Κρήτη. Υπάρχουν επίσης αναφορές για κρούσμα της ζωονόσου στην Ροδόπη.

provata_mantri

455
0

Τις τελευταίες μέρες παρατηρείται συνεχώς καταγραφή κρουσμάτων σε διαφορετικές διοικητικές περιφέρειες, στοιχείο που δείχνει πως δύσκολα πλέον μπορεί να ισχυριστεί κανείς πως η πανώλη δεν θα εξαπλωθεί σε όλη την επικράτεια.

Αναλυτικότερα, στις 31 Ιουλίου η κτηνιατρική υπηρεσία της Περιφέρειας Κρήτης έχει επιβεβαιώσει εργαστηριακά δυο κρούσματα, από κοπάδια που προέρχονται από τη Γαλλία. Οι μονάδες που εντοπίστηκαν αφορά 400 ζώα τα οποία θα θανατωθούν, ενώ δημιουργείται μια ζώνη ασφαλείας δέκα χιλιόμετρα πέριξ των μονάδων.

Στη 1 Αυγούστου, σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών μέσων εντοπίστηκαν ακόμη δύο κρούσματα στην περιοχή του Βαρθολομιού, του Δήμου Πηνειού και στη Νεμούτα του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, τα οποία θα δηλωθούν αύριο 2 Αυγούστου.  Επίσης, ένα κρούσμα πανώλης εντοπίστηκε και στη Βόνιτσα Αιτωλοακαρνανίας. 

Υπάρχουν επίσης ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες πως έχει εντοπιστεί κρούσμα στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, τα συνολικά κρούσματα πανώλης στην χώρα ανέρχονται σε 26 και εάν επιβεβαιωθεί το κρούσμα στην Θράκη τότε πάμε στα 27 κρούσματα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων Ζωϊκό Κεφάλαιο Τυροκόμος