BACK TO
TOP
Ζωϊκό Κεφάλαιο

Δίκαιες και άμεσες αποζημιώσεις για την πανώλη ζητούν οι κτηνοτρόφοι της Ηλείας στη συγκέντρωση ΟΑΣΗ

Το σοβαρό ζήτημα της πανώλης των μικρών μηρυκαστικών, καθώς και η μη αποζημίωση των αγροτών από τις καταστροφές που προκάλεσαν πυρκαγιές του 2020, του 2021 και οι φετινές, ήταν τα ζητήματα που κυριάρχησαν κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποίησε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας στην περιοχή του Λάλα του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας (ΟΑΣΗ).

1c56b125-probata

19
0

Έγινε ενημέρωση στους αγρότες όλης της περιοχής που έδωσαν το παρών, επισημαίνοντάς τους τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή σε ότι αφορά το θέμα της πανώλης, αλλά και τις θέσεις της Ομοσπονδίας. Ο πρόεδρος μάλιστα της ΟΑΣΗ, Θανάσης Βομπίρης εμφανίστηκε θετικός στο να τηρούνται πιστά όλα τα πρωτόκολλα, όμως ζήτησε την αποζημίωση και με το παραπάνω των κτηνοτρόφων των οποίων τα ζώα οδηγούνται στη σφαγή.

Μεταξύ άλλων, σημείωσε πως με την υπάρχουσα ΚΑΠ προσφέρονται ως αποζημίωση για μια προβατίνα περί των 100 ευρώ, τη στιγμή που για την αγορά της απαιτούνται 300-350 ευρώ. Απαίτησε από την άλλη να πληρωθεί το εισόδημα των ανθρώπων που πλήττονται από την πανώλη για όσο καιρό κρατήσει αυτή η κατάσταση και να αποζημιωθούν όσο το δυνατόν συντομότερα και στον κατάλληλο βαθμό, για να μπορέσουν να επαναφέρουν το κοπάδι τους στην πρότερη κατάσταση.

Πηγή: ertnews.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων Ζωϊκό Κεφάλαιο Τυροκόμος