BACK TO
TOP
Ζωϊκό Κεφάλαιο

Παράταση έως Σεπτέμβριο 2025 στα μέτρα πρόληψης γρίπης πτηνών στην ΕΕ

Παρατείνονται με απόφαση της Κομισιόν για ένα ακόμη χρόνο, ήτοι έως τον Σεπτέμβριο του 2025 τα μέτρα πρόληψης της γρίπης των πτηνών.

12312312

19
0

Δημοσιεύτηκε την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) η εκτελεστική απόφαση της Επιτροπής που τροποποιεί τα έκτακτα μέτρα που σχετίζονται με κρούσματα γρίπης των πτηνών υψηλής παθογονικότητας σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες.

Συγκεκριμένα, το παράρτημα που καθορίζει τις ζώνες προστασίας και επιτήρησης στη Γαλλία , καθώς και τα μέτρα που ισχύουν σε αυτές, τροποποιήθηκε μετά το τελευταίο ξέσπασμα της γρίπης των πτηνών στην επικράτειά της.

Δεδομένων των κινδύνων εξάπλωσης της νόσου από αποδημητικά άγρια πτηνά κατά τη μεταναστευτική περίοδο που θα ξεκινήσει σύντομα, υπάρχει αυξανόμενος κίνδυνος νέων εστιών μεταξύ των πουλερικών και των πτηνών σε αιχμαλωσία.

Γι' αυτό και η ΕΕ αποφάσισε να παρατείνει την περίοδο εφαρμογής του προτύπου για ένα ακόμη έτος , έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2025, προκειμένου να καλύψει τις επόμενες ετήσιες περιόδους μετανάστευσης των αποδημητικών άγριων πτηνών.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων Ζωϊκό Κεφάλαιο Τυροκόμος