BACK TO
TOP
Ζωϊκό Κεφάλαιο

Πτωτική η προοπτική παγκόσμιας παραγωγής και κατανάλωσης ζωικής πρωτεΐνης βάσει Rabobank

Η μείωση της παραγωγής ζωικής πρωτεΐνης στην Ευρώπη θα είναι σημαντική, καθώς οι πολιτικές και τα πρότυπα γύρω από περιβαλλοντικά και κοινωνικά ζητήματα εντείνονται, δημιουργώντας επιπλέον πίεση στις ήδη εύθραυστες αλυσίδες εφοδιασμού. Αυτό ισχυρίζεται σε πρόσφατη ανάλυση της η Rabobank, η οποία κάνει λόγο και για μείωση της κατανάλωσης τα επόμενα χρόνια.

rabo

14
0

Η παγκόσμια παραγωγή και κατανάλωση ζωικής πρωτεΐνης αναμένεται να μειωθεί τα επόμενα χρόνια καθώς στην Ευρώπη, οι πολιτικές και οι νέες απαιτήσεις γύρω από τα περιβαλλοντικά και κοινωνικά ζητήματα αναμένεται να περιορίσουν τη διαθεσιμότητα πρώτων υλών για ζωική πρωτεΐνη. Το γεγονός όπως είναι εύλογο, θα απαιτήσει από τους καταναλωτές να προσαρμόσουν τις επιλογές τους.

Η συνεχής απώλεια ανταγωνιστικότητας στις εξαγωγικές αγορές θα μειώσει την παραγωγή χοιρινού κρέατος, ενώ η παραγωγή βοείου κρέατος θα συνεχίσει τη διαρθρωτική της πτώση. Επίσης, η αύξηση των προτύπων καλής μεταχείρισης των ζώων θα περιορίσει τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της παραγωγής πουλερικών.

Πηγή: Raboresearch

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων Ζωϊκό Κεφάλαιο Τυροκόμος