BACK TO
TOP
Ζωϊκό Κεφάλαιο

Οριοθετήθηκαν οι νέες ζώνες επιτήρησης για ευλογιά αιγοπροβάτων

Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας επιβεβαίωσε πρόσφατα εστία ευλογιάς σε εκτροφή προβάτων στην τοπική κοινότητα Τούμπας του Δήμου Εμμανουήλ Παππά. Σε άμεση εφαρμογή τέθηκαν ζώνες προστασίας και επιτήρησης για τον περιορισμό της εξάπλωσης του νοσήματος, ενώ λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα σύμφωνα με τη νομοθεσία.

sheeP_2309

27
0
Όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση,  με την εξέλιξη της επιζωοτίας της ευλογιάς των προβάτων και των αιγών στη χώρα μας, επιβεβαιώθηκε μία εστία ευλογιάς σε εκτροφή προβάτων και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στην τοπική κοινότητα Τούμπας του Δήμου Εμμανουήλ Παππά στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών.
Οριοθετήθηκαν οι ζώνες προστασίας και επιτήρησης που περιλαμβάνουν τις περιοχές σε ακτίνα 3 και 10 χιλιομέτρων αντιστοίχως από τη μολυσμένη εκτροφή (η ζώνη επιτήρησης περιλαμβάνει τη ζώνη προστασίας) και η περαιτέρω απαγορευμένη ζώνη που περιλαμβάνει τους 5 από τους 7 δήμους της Π.Ε. Σερρών, όπως φαίνεται και από το συνημμένο χάρτη για τη δεδομένη χρονική στιγμή (τροποποιούνται οι απαγορευμένες ζώνες ανάλογα με το νόσημα και τις εστίες που εμφανίζονται εκάστοτε στη χώρα μας βάση πρόσφατου εγγράφου του ΥπΑΑΤ) και εφαρμόζονται τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία μέτρα.
Κατά τα λοιπά, ισχύουν τα μέτρα όπως αναγράφονται στην ανακοίνωση - ενημέρωση της υπηρεσίας σχετικά με την ευλογιά των προβάτων, η οποία  είναι αναρτημένη από τις 23 Αυγούστου 2024 στην ιστοσελίδα της Π.Κ.Μ.: https://www.pkm.gov.gr/enimerosi-apo-ti-diefthynsi-ktiniatrikis-tis-perifereias-kentrikis-makedonias-schetika-me-tin-evlogia-provaton

 


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων Ζωϊκό Κεφάλαιο Τυροκόμος