BACK TO
TOP
Ζωϊκό Κεφάλαιο

Αισθητή μείωση 3,8% στην παραγωγή βοδινού κρέατος ενδοκοινοτικά το 2023

Η Ευρωπαϊκή Ένωση παρήγαγε 6,4 εκατ. τόνους βοδινού κρέατος (σφάγια) το 2023, το οποίο είναι περίπου 255.000 τόνους λιγότερο από το 2022 και ισοδυναμεί κατά προσέγγιση σε 3,8% πτώση, σύμφωνα με τα ετήσια στοιχεία της Eurostat.

eu_bovine_meat

24
0

Αυτή η κατρακύλα της παραγωγής παρατηρείται για πέμπτη συνεχόμενη  χρονιά, φτάνοντας τα νούμερα να αντισταθμίζουν τις τότε υψηλές τιμές που είχαν επέλθει μετά το τέλος των ποσοστώσεων που έγινε τη 31η  Μαρτίου του 2015, όπου μικρές εκμεταλλεύσεις με αγελάδες γαλακτοπαραγωγής κατευθύνθηκαν προς τη σφαγή.

Θα χρειαστεί να σημειωθεί πως ένα μεγάλο μέρος της παραγωγής βόειου και μοσχαρίσιου κρέατος παράγεται σε λίγες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τη Γαλλία να προπορεύεται. Λίγο περισσότερο από τα τρία-τέταρτα του βοδινού κρέατος της Ε.Ε. παρήχθη σε έξι χώρες:

  • Γαλλία: (20,7%),
  • Γερμανία (17.3%), 
  • Ιρλανδία (10.9%), 
  • Ιταλία (9.7%), 
  • Πολωνία (9.3%) και 
  • Ισπανία (9.1%). 

Παράλληλα, λίγο περισσότερο από τα τρία-τέταρτα του μοσχαρίσιου κρέατος της Ε.Ε. παρήχθη σε τέσσερις χώρες: Ολλανδία(27.5%), Ισπανία (21.9%), Γαλλία (18.3%) και Ιταλία (9.6%). Δεν θα πρέπει να παραληφθεί πως τα συγκεκριμένα δεδομένα έχουν επηρεαστεί και από την σύνθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά το Brexit

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων Ζωϊκό Κεφάλαιο Τυροκόμος