BACK TO
TOP
Agrenda

Η μπάλα στην κερκίδα

Ούτε δέκα ηµέρες δεν έµειναν για να βγει ο µήνας και καµία ανακοίωση για πληρωµές. Είναι και η αλλαγή στους επικεφαλής της πλατείας Βάθη και τρέµουν αγρότες και κτηνοτρόφοι µήπως πάνε παραπίσω…. Πάντως, ο πρόεδρος του Οργανισµού Πληρωµών πρόσφατα δεσµεύτηκε στον βουλευτή Λάρισας Χρήστο Καπετάνο ότι µέχρι τέλος Ιουνίου θα πληρωθούν 700 Λαρισαίοι για τη ∆άσωση του 2022 και έριξε την ευθύνη σε προβλήµατα στο πληροφοριακό πρόγραµµα του Οργανισµού. Η µπάλα πάλι στην κερκίδα!

971-ths-piatsas

200
1

Ότι θεσπίστηκε από τους επιτελείς της πλατείας Βάθη το εθνικό πρόγραµµα συλλογής και διαχείρισης νεκρών ζώων για τη διασφάλιση -σου λέει- της δηµόσιας υγείας, της υγείας των ζώων και της προστασίας του περιβάλλοντος, το ξέραµε! Ότι χρηµατοδοτείται κυρίως από κρατικά κονδύλια, κι αυτό γνωστό! Έχει όµως και συνδροµή από τους κτηνοτρόφους. Το ποσό καθορίζεται µε βάση τον αριθµό των ζώντων ζώων κάθ εκµετάλλευσης και πρέπει να πληρωθεί µέχρι τις 30 Ιουνίου.

Το καλύτερο είναι ότι υπάρχει ειδικό πεδίο στη φετινή δήλωση ΟΣ∆Ε, που σηµαίνει είσπραξη του τέλους µέσω του ΟΣ∆Ε, δηλαδή µέσω των επιδοτήσεων που δικαιούται κάθε κτηνοτρόφος. Οι µελετητές λένε πως φαίνεται να είναι στα υποχρεωτικά πεδία της δήλωσης. Αµ πώς! Εξαιρείται για φέτος βέβαια η Θεσσαλία, λόγω των ζηµιών από τις πληµµύρες. Κάτι είναι και αυτό! ∆εν πιστεύω να τα πάρουν από τους συναδέρφους τους από την υπόλοιπη χώρα…..

Ο καιρός άρχισε τις αναποδιές του. Στα 100.000 στρέµµατα σε Ορεστιάδα και ∆ιδυµότειχο «χτύπησε» το µεγάλης διάρκειας και έντασης χαλάζι την περασµένη εβδοµάδα. Μετά τα 40άρια, ήρθαν η καταιγίδα και το χαλάζι, καταστρέφοντας πολλά νεαρά φυτά ηλίανθου και βαµβακιού, αµπέλια, φασόλια, καλαµπόκια. Η δίνη ξύρισε και τον καρπό από όσους δεν είχαν ακόµη αλωνίσει τα  σιτηρά. Κι ακόµα είναι νωρίς, λένε οι αγρότες.

Τους έφαγε η αγωνία στην Κέρκυρα, όταν διαπίστωσαν ξερούς κλαδίσκους σε ελιές, µήπως ήταν από το βακτήριο Xylella fastidiosa. Όµως, ευτυχώς, η αρµόδια υπηρεσία της Κέρκυρας έκανε επιτόπιες αυτοψίες και έστειλε δείγµατα σε διαπιστευµένο από το υπουργείο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο. Πάντως, διαβεβαιώνουν ότι η ξήρανση των συγκεκριµένων κλαδίσκων οφείλεται στην δράση ξυλοφάγων εντόµων. Αυτό έλειπε τώρα…..

Υπάρχει όµως και καλή είδηση! Η διοίκηση του ΤΟΕΒ Παραβόλας ανακοινώνει ότι κέρδισε τα ασφαλιστικά µέτρα κατά ∆ΕΗ και ∆Ε∆∆ΗΕ Α.Ε. και τα αντλιοστάσια θα ηλεκτροδοτηθούν σύντοµα. Η ∆ΕΗ, λέει, λόγω χρεών είχε διακόψει την παροχή ρεύµατος ενώ σε πρώτη φάση το αρµόδιο δικαστήριο είχε απορρίψει τα ασφαλιστικά µέτρα που είχε καταθέσει το ΤΟΕΒ. Τώρα όµως, έρχεται απόφαση «ανάσα» για εκατοντάδες αγρότες. Άντε, µε το καλό


Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία