BACK TO
TOP
Εταιρικά Νέα

Την περίπλοκη γλώσσα DNA σε σόγια και καλαμπόκι εξερευνούν Syngenta και InstaDeep μέσω AI

Η Syngenta Seeds, κορυφαία εταιρεία στον τομέα της γεωργίας, ανακοίνωσε την έναρξη μιας σημαντικής συνεργασίας με την InstaDeep, εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης. Σκοπός είναι να συνδυαστούν οι δυνατότητες έρευνας και ανάπτυξης της Syngenta με την προηγμένη τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης της InstaDeep, προκειμένου να επιταχυνθεί η δημιουργία λύσεων που θα βελτιώσουν τα χαρακτηριστικά των καλλιεργειών.

7b8d278f-7d7c-4a37-a08d-cf16004b9b96

23
0
Η InstaDeep έχει αναπτύξει την πλατφόρμα Large Language Model (LLM) που χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για να ερμηνεύει την περίπλοκη γλώσσα του DNA των καλλιεργειών. Αυτή η τεχνολογία μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια πώς ρυθμίζονται τα γονίδια, προσφέροντας νέες δυνατότητες ελέγχου των χαρακτηριστικών και της απόδοσης των καλλιεργειών. Η InstaDeep έχει αναπτύξει ένα μοντέλο γλώσσας αιχμής, γνωστό ως AgroNT1, εκπαιδευμένο σε τρισεκατομμύρια νουκλεοτίδια από γεωργικά σχετικά είδη καλλιεργειών, προκειμένου να ερμηνεύει τη σύνθετη γλώσσα του γενετικού κώδικα.  
«Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την InstaDeep για να φέρουμε στο προσκήνιο καινοτόμες λύσεις μέσω τεχνητής νοημοσύνης, επιταχύνοντας την ανάπτυξη των χαρακτηριστικών που θα βοηθήσουν τους αγρότες να αυξήσουν και να προστατεύσουν τις αποδόσεις τους», δήλωσε ο Gusui Wu, επικεφαλής έρευνας της Syngenta Seeds.  
Ο Karim Beguir, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της InstaDeep, πρόσθεσε, «Η συνεργασία μας με τη Syngenta Seeds είναι ένα σημαντικό ορόσημο για την InstaDeep. Είμαστε ενθουσιασμένοι για τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης να ανακαλύπτει και να παρέχει νέα χαρακτηριστικά που θα προωθήσουν ένα πιο βιώσιμο και παραγωγικό σύστημα τροφίμων».  
Η αρχική φάση της συνεργασίας θα επικεντρωθεί στον σχεδιασμό χαρακτηριστικών με τη μεσολάβηση AI τόσο για το καλαμπόκι όσο και για τη σόγια.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία