BACK TO
TOP
Εκδηλώσεις

Σε καινοτόμες προσεγγίσεις και έξυπνη γεωργία εστιάζουν φέτος οι παράλληλες εκδηλώσεις της 30ης Agrotica

Στις καινοτόμες προσεγγίσεις σε ό,τι αφορά την παραγωγή και την ανάπτυξη στην ελληνική γεωργία αλλά και στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής επικεντρώνεται φέτος η θεματολογία των παράλληλων εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της επετειακής 30ης Agrotica.

7fbc6f5984c2e78b4c1609f33cb77883_XL

18
0

Φυσικά οι πιο σύγχρονες τεχνολογίες της τεχνητής νοημοσύνης και της ρομποτικής στο χώρο της ψηφιακής γεωργίας παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ, όπως είναι αναμενόμενο, δεν θα λείψουν οι ημερίδες για επίκαιρα θέματα όπως αυτά της φορολογίας και των τεχνολογιών εξειδικευμένης θρέψης.

01-04 /02

Περίπτερο 11, Stand 01
ΩΡΕΣ 10.00 π.μ. - 19.00 μ.μ.

Τεχνητή νοημοσύνη & Ρομποτική στη Γεωργία 2.0

Παρουσιάσεις, προσομοιώσεις και καινοτομίες για την έξυπνη Γεωργία, καθόλη τη διάρκεια της 30ης Agrotica

Τα τελευταία χρόνια, η τεχνητή νοημοσύνη (AI) διεισδύει ολοένα και περισσότερο στη γεωργική βιομηχανία ανοίγοντας νέους δρόμους στις καλλιεργητικές δεξιότητες, ενώ παράλληλα, η ρομποτική (robotics) αναλαμβάνει να διευκολύνει τις γεωργικές εργασίες. 

Στο πλαίσιο της Agrotica, το Ινστιτούτο ΒιοΟικονομίας και ΑγροΤεχνολογίας (iBO) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), θα δώσει την ευκαιρία στους ενδιαφερόμενους επισκέπτες, να έρθουν σε επαφή με τις νέες τεχνολογίες στον τομέα της γεωργίας.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης έχει προγραμματιστεί μια σειρά από ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις, προσομοιώσεις και καινοτομίες που αξιοποιούν σε πραγματικό χρόνο τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες της τεχνητής νοημοσύνης και της εξελισσόμενης ρομποτικής στο χώρο της ψηφιακής γεωργίας.
Συγκεκριμένα στον εκθεσιακό χώρο, θα γίνονται καθημερινά, οι παρακάτω παρουσιάσεις – δράσεις:
  • Γεωργικές επίγειες ρομποτικές πλατφόρμες σε συνεργασία με τον άνθρωπο
  • Γεωργικά drones
  • Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑI)

03/02

Σ.Κ. «N. Γερμανός» Αίθουσα Α
ΩΡΑ 18.30 μ.μ.- 21.00 μ.μ.

Φορολογία αγροτών: Κίνητρα και ευκαιρίες

Η Agrotech δίνει την ευκαιρία σε κάθε επισκέπτη να παρακολουθήσει όλες τις νεότερες εξελίξεις και να ρωτήσει ό,τι τον απασχολεί στους δημοφιλείς ειδικούς της αγροτικής επιχειρηματικότητας Κώστα Νιφορόπουλο και Γεώργιο Παπαδημητρίου. Έτσι διοργανώνει τη φορολογική ημερίδα «Φορολογία Αγροτών Κίνητρα και Ευκαιρίες» στην αίθουσα Νικ. Γερμανός - Α το Σάββατο 03/02/24 στις 18.30 μ.μ.. Η ημερίδα θα μεταδοθεί και ψηφιακά μέσω livestreaming από το κανάλι της εταιρείας στο Youtube ενώ το πάνελ θα συντονίζει ο CEΟ / CFO του Agrogroup Κωνσταντίνος Μητσιολίδης.

3-4/02

Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Γερμανός»
ΩΡΕΣ 10.00 π.μ. -15.00 μ.μ.

10ο Πανελλήνιο Συνέδριο #Re-thinkingΑgriculture

Το Τμήμα Γεωπονίας του Α.Π.Θ. σε συνεργασία με τη ∆ΕΘ-HELEXPO διοργανώνει το καθιερωμένο συνέδριό του στο πλαίσιο της 30ης Agrotica 2024 και θέτει τη βασική και εφαρμοσμένη έρευνα που παράγει στο ίδιο τραπέζι με στρατηγικούς εταίρους, προκειμένου να συντονίσει την επιστροφή σε μια νέα προσέγγιση για τη γεωργία.

#Re - thinking Agriculture σημαίνει μια γεωργία και μια διαχείριση «αλλιώς» στο πλαίσιο μιας συστημικής προσέγγισης.

Σε αυτή την περίπτωση και για να προσεγγίσει το θέμα των μεγάλων φετινών καταστροφών, το Τμήμα προσκαλεί όλους τους ενδιαφερόμενους σε ένα διήμερο Συνέδριο με ευρεία θεματολογία μέσα από διαδραστικές συναντήσεις και προσκεκλημένους ομιλητές και ομιλήτριες από τον ακαδημαϊκό χώρο, καθηγητές και καθηγήτριες του Τμήματος, ερευνήτριες και ερευνητές οργανισμών, αλλά και γεωργούς, γεωπόνους, στελέχη δημόσιων φορέων και επιχειρηματίες της αγοράς.

04/02

Αίθ. «Αιμ. Ριάδης»
ΩΡΑ 10:30 π.μ. -12.30 μ.μ.

Ημερίδα για την καλλιέργεια κάνναβης

Ένα φυτό με δυνατότητα καλλιέργειας σε πέντε κύκλους το χρόνο και με τεράστια χρηστικότητα αποτελεί η φαρμακευτική κάνναβη, με τη συγκεκριμένη ημερίδα να έρχεται ως απάντηση στις 100 και πλέον αδειοδοτήσεις καλλιέργειας στη χώρα μας, που απαιτούν σύνδεση της πανεπιστημιακής γνώσης με τις απαιτήσεις του κλάδου. Η ημερίδα αποτελεί συνδιοργάνωση του Alegre Growshop και της ∆ΕΘ – HELEXPO.

03/02

Σ.Κ. «Ι. ΒΕΛΛΙ∆ΗΣ» αίθ. 6
ΩΡΑ 14.30 μ.μ. -16.00 μ.μ.

Η σημασία της θρέψης των φυτών στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

Την καθιερωμένη ημερίδα του με θέμα «Η σημασία της θρέψης των φυτών στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής» θα πραγματοποιήσει ο ΣΠΕΛ στο πλαίσιο της φετινής Agrotica. Το πάνελ της ημερίδας θα πλαισιωθεί από ομιλητές από την πολιτική ηγεσία, τη βιομηχανία τροφίμου την ακαδημαϊκή κοινότητα, φορείς και τον κλάδο των λιπασμάτων που θα καταθέσουν τη γνώση και την εμπειρία τους στο πώς η θρέψη φυτών συμβάλλει στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής. Ως υποστηρικτής της διοργάνωσης παράλληλα θα συμμετέχει και με δικό του περίπτερο στο Σ K. «Ι. Βελλίδης» st. 7.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία