BACK TO
TOP
Εκδηλώσεις

Καθοδόν η 5η Γιορτή Βουνού και Κτηνοτροφίας Χίου

Η 5η Γιορτή Βουνού και Κτηνοτροφίας Χίου είναι καθοδόν! Ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Πιτυούς “Ο Μάκελλος”, σε συνεργασία με την ΚΟΙΝΣΕΠ Πιτυός-Προορισμός και το Σύλλογο Ποιμένων Χίου “Ο Άγιος Μάμμας” έχει ξεκινήσει με ενθουσιασμό την προετοιμασία της. Φέτος θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 26 μέχρι και την Κυριακή 28 Ιουλίου.

4η_Γιορτη_Βουνου_και_Κτηνοτροφιας_Χιου_Απλαδα_χοροι

20
0

Κύριος στόχος της Γιορτής είναι η προβολή, η ενίσχυση και προώθηση του πλούτου της κτηνοτροφικής και αγροτικής δραστηριότητας, των τοπικών προϊόντων και παραγωγών, των μικρών οικοτεχνιών και των χειροτεχνών, και η ανάδειξη του σπάνιου φυσικού οικοσυστήματος της περιοχής.  Παράλληλος στόχος είναι η γνωριμία και η δημιουργία δεσμών με τον τόπο και τους ανθρώπους της ευρύτερης περιοχής της Βόρειας Χίου και με την κουλτούρα του βουνού. 

Το καθιερωμένο πλούσιο και κεφάτο ψυχαγωγικό πρόγραμμα φέτος θα περιλαμβάνει μουσικοχορευτική παράσταση παραδοσιακών χορών με προσκεκλημένο το πολύ σημαντικό για τη διατήρηση της Μικρασιατικής παράδοσης Σύλλογο Μελιωτών Μεγάρων Αττικής (26/7/2024), συναυλία με λαϊκά, ρεμπέτικα και Σμυρναίικα τραγούδια με την αγαπημένη τραγουδίστρια Σοφία Παπάζογλου (27/7/2024), ξέφρενο παραδοσιακό γλέντι με το κεφάτο συγκρότημα «Ξέφραγο Αμπέλι» (28/7/2024), έκθεση φωτογραφίας και παραδοσιακών αντικειμένων, παράσταση Καραγκιόζη, ομαδικά παιχνίδια και άλλες δράσεις για τα παιδιά και όλη την οικογένεια.

Στο πλαίσιο ανανέωσης και αναδιοργάνωσης του θεσμού, για να γιορτάσουμε στην κυριολεξία με φίλους από τη…γειτονιά μας, και κυρίως για να καλλιεργήσουμε το πνεύμα συνεργασίας και αλληλοϋποστήριξης που είναι σημαντικός παράγοντας για να ζωντανέψουν τα χωριά μας, φέτος έχουν προσκληθεί και συμμετέχουν πάνω από δέκα σύλλογοι από τα Βορειόχωρα. Οι πάγκοι τους θα είναι διάσπαρτοι στα καλντερίμια και στις γειτονιές του χωριού και οι επισκέπτες θα μπορούν να γνωρίσουν μυστικά της κάθε περιοχής, να δοκιμάσουν τοπικές γεύσεις και να πιούν την παραδοσιακή σούμα.

Φυσικά γευσιγνωσία και γνωριμία με τους ίδιους τους παραγωγούς και τα προϊόντα τους, άμεσα και χωρίς μεσάζοντες, θα απολαύσουν οι επισκέπτες μόλις μπουν στο χωριό, στην κεντρική πλατεία.

Το πρόγραμμα θα οριστικοποιηθεί και θα σταλεί σύντομα στα ΜΜΕ μαζί με τα ονόματα των εκθετών, των συμμετεχόντων συλλόγων, των υποστηρικτών και των χορηγών μας. Ώρες λειτουργίας ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΚΥΡΙΑΚΗ: 18:00 – 23:00

Μπορείτε να ενημερώνεστε από τη σελίδα  Γιορτή Βουνού & Κτηνοτροφίας Χίου  στο Facebook και τη σχετική εκδήλωση:  5η Γιορτή Βουνού και Κτηνοτροφίας Χίου.

Θα είναι μεγάλη χαρά μας να είστε στη μεγάλη παρέα μας, να συνεργαστούμε και να συναντηθούμε στο κέντρο της Βόρειας Χίου, στην 5η Γιορτή Βουνού και Κτηνοτροφίας Χίου!  Ελάτε στη Γιορτή για να βρείτε δροσερό αεράκι, ξεχωριστές γεύσεις, φρέσκες ιδέες, ζεστές καρδιές!

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία