BACK TO
TOP
Farming

Σε εξέλιξη η πρώτη πτήση της καρπόκαψας σε καρυδιές

Στις ορεινές περιοχές της Κρήτης η πρώτη πτήση του εντόμου της καρπόκαψας (Cydia pomonella) παραµένει σε εξέλιξη. Αν και στο δίκτυο συλλήψεων των αρσενικών οι πληθυσµοί σταδιακά µειώνονται, οι γεωπόνοι του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών Ηρακλείου επισηµαίνουν ότι η προστασία των καρπών θα πρέπει να συνεχιστεί και οι παραγωγοί να µην εφησυχάζονται.

juglans-regia

103
1
Ψεκασµοί συνίστανται ιδιαίτερα σε οπωρώνες καρυδιάς µε βεβαρηµένο ιστορικό προσβολών. Επίσης, µεγάλη προσοχή πρέπει να δοθεί στην καλή διαβροχή των καρπών και του φυλλώµατος, καθώς και στις περιπτώσεις που υφίσταται ήδη προσβολή στους οπωρώνες, η οποία για τον οποιονδήποτε λόγο δεν έχει αντιµετωπισθεί µε πλήρη επιτυχία, ως σήµερα. Οι παραγωγοί θα πρέπει να τηρούν τα αναγραφόµενα στις ετικέτες έγκρισης των φυτοπροστατευτικών προϊόντων και ιδιαίτερα τον προβλεπόµενο µέγιστο αριθµό επεµβάσεων µε το ίδιο εντοµοκτόνο.

Οι επόµενοι ψεκασµοί να γίνονται µε σκευάσµατα που έχουν διαφορετικό τρόπο δράσης για την αποφυγή ανάπτυξης ανθεκτικότητας. Ενδεικτικός χρόνος επανάληψης της αντιµετώπισης στις ορεινές περιοχές (οροπ. Λασιθίου, Λιβάδι Κρουσώνα, ∆αµάστα) του νησιού προτείνεται από τα µέσα Ιουνίου.
Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Farming Πληρωμές