BACK TO
TOP
Food insider

Το χαβιάρι φυτικής προέλευσης ως μια εναλλακτική οικονομικά προσιτή επιλογή

Η αγορά χαβιαριού αναμένεται να φτάσει τα 547,03 εκατ. δολάρια έως το 2029, με σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 7,96% από το 2024 έως το 2029.

GettyImages-1705412155

4
0

Η αύξηση της ζήτησης χαβιάρι οφείλεται εν μέρει στο αυξανόμενο ενδιαφέρον των καταναλωτών για θρεπτικά σνακ και τρόφιμα, σύμφωνα με έρευνα από Mordor Intelligence.

Η Modern Plant Based Foods, μια εταιρεία με έδρα το Βανκούβερ της Βρετανικής Κολομβίας που προσφέρει προϊόντα φυτικής προέλευσης και εναλλακτικές λύσεις κρέατος, αξιοποιεί την αυξανόμενη δημοτικότητα του χαβιαριού.

«Τα προϊόντα μας είναι σχεδιασμένα για όσους αναζητούν χαβιάρι υψηλής ποιότητας χωρίς υπερβολικό κόστος, εναρμονίζοντας τη δέσμευσή μας για βιώσιμες, προσβάσιμες και ηθικές επιλογές τροφίμων», δήλωσε ο CEO της Modern Plant Based Foods, Avtar Dhaliwal. Η εταιρεία στοχεύει να εξασφαλίσει συνεργασίες με τοπικούς προμηθευτές και εστιατόρια θαλασσινών.

Το χαβιάρι φυτικής προέλευσης «προσφέρει μια πολυτελή γευστική εμπειρία, αλλά επίσης χρησιμεύει ως μια προσιτή εναλλακτική λύση στο παραδοσιακό χαβιάρι το οποίο έχει υψηλό κόστος, καλύπτοντας αποτελεσματικά ένα σημαντικό κενό στην αγορά», σύμφωνα με τη Modern Plant Based Foods.

Άλλες εταιρείες εργάζονται επίσης για να μειώσουν την επιβάρυνση που έχει το παραδοσιακό χαβιάρι στην αγορά. Οι οξύρρυγχοι είναι το πρωταρχικό είδος που σχετίζεται με το χαβιάρι και είναι απειλούμενο είδος προς εξαφάνιση στις μέρες μας, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Ταμείο Άγριας Ζωής.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία