BACK TO
TOP
Food insider

Με πολιτισμικές αποχρώσεις και celebrities, η στρατηγική του κλάδου αλκοολούχων για 2,7 τρις έως το 2032

Ο παγκόσμιος κλάδος αλκοολούχων ποτών θα φτάσει τα 2,74 τρις δολάρια έως το 2032 γνωρίζοντας σοβαρή ανάπτυξη που θα προέλθει κυρίως από τις αναπτυσσόμενες χώρες αλλά και την αλλαγή πλεύσης της στρατηγικής ηγέτιδων εταιρειών του τομέα.

Wild_Turkey_longbranch

Άγις Τσιμπλάκης

34
0

Σύμφωνα με ανάλυση της αγοράς αλκοολούχων ποτών, ο κλάδος θα σημειώσει ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 5,02% από το 2024 έως το 2032.Τα στοιχεία, που βασίζονται σε πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν από τους αναλυτές της Research & Markets, δείχνουν ότι η άνοδος θα προέλθει από ηγέτιδες εταιρείες του κλάδου που συνεργάζονται με διάσημες προσωπικότητες και εντάσσουν τις πολιτιστικές αποχρώσεις κάθε περιοχής στο στρατηγικό τους πλάνο για να παραμείνουν κυρίαρχες.

Σύμφωνα με την έρευνα, η ενδεχόμενη ανάπτυξη του κλάδου μπορεί να αποδοθεί σε διάφορους παράγοντες, όπως η αύξηση του πληθυσμού, η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος, η μεταβολή των καταναλωτικών προτιμήσεων και οι αυξημένες ανησυχίες που αφορούν το περιβάλλον. Δίνοντας μια ιδέα για το τι μέλλει γενέσθαι, οι αναλυτές εκτιμούν ότι αυτές οι τάσεις αλλάζουν τα πρότυπα παραγωγής και κατανάλωσης στον τομέα, αυξάνουν τη ζήτηση και ενθαρρύνουν τους κατασκευαστές να καινοτομούν υπεύθυνα.

Η έρευνα δείχνει ότι οι αναδυόμενες αγορές αποτελούν καθοριστική παράμετρο του κλάδου, με τους αναλυτές να επισημαίνουν ότι με τον πληθυσμό των αναπτυσσόμενων χωρών να ανέρχεται σε περίπου 6,82 δισεκατομμύρια, υπάρχει εντυπωσιακή ζήτηση για αλκοολούχα ποτά, η οποία ενισχύεται από την αύξηση των διαθέσιμων εισοδημάτων. Επιπλέον, υπογραμμίζεται ότι η ανερχόμενη μεσαία τάξη σε αυτές τις περιοχές είναι πιο πρόθυμη από ποτέ να επιδοθεί σε αγορές, συμπεριλαμβανομένων των αλκοολούχων προϊόντων και ότι αυτή η τάση, σε συνδυασμό με τη σημαντική οικονομική ανάπτυξη που προβλέπεται για τις αναδυόμενες αγορές, πρόκειται να ενισχύσει τις προοπτικές του κλάδου.

Μια άλλη τάση που παρατηρείται είναι αυτή των προτιμήσεων των καταναλωτών, οι οποίες μεταβάλλονται με ταχύτατους ρυθμούς. Μια τέτοια παρατήρηση έριξε φως στο γεγονός ότι η τάση για premium προϊόντα είναι εμφανής, ιδιαίτερα στην κατηγορία των αλκοολούχων ποτών, αλλά ακολούθησαν και νεότερες τάσεις, όπως οι καταναλωτές με ευαισθησία για την υγεία που απαιτούν πιο βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις, με μεγαλύτερη έμφαση σε συσκευασίες φιλικές προς το περιβάλλον.

Η έκθεση αποκάλυψε ότι η περιοχή Ασίας-Ειρηνικού βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ανάπτυξης της αγοράς, χάρη στον τεράστιο πληθυσμό της και τις αναπτυσσόμενες οικονομίες της και ανέφερε ότι η Κίνα και η Ινδία κατέχουν κεντρική θέση σε αυτή την άνοδο, με τη δραστήρια μεσαία τάξη τους να επηρεάζει τα καταναλωτικά πρότυπα, ενώ οι ποικίλες πολιτιστικές συνήθειες της περιοχής υπαγορεύουν μια ποικιλόμορφη αγορά για τα αλκοολούχα ποτά, προσφέροντας σημαντικές ευκαιρίες για εξατομικευμένα και τοπικά προϊόντα.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία