BACK TO
TOP
Οικονομία και Πολιτική

Άνοδο σημειώνουν οι τιμές του πετρελαίου με την ζήτηση να μεγαλώνει

Οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν άνοδο τη Δευτέρα, υποστηριζόμενες από τις προβλέψεις για έλλειμμα προσφοράς που απορρέει από την κορύφωση της θερινής κατανάλωσης καυσίμων και τις περικοπές του ΟΠΕΚ+ το τρίτο τρίμηνο, αν και οι παγκόσμιες οικονομικές αντιξοότητες και η αύξηση της παραγωγής εκτός ΟΠΕΚ+ περιόρισαν τα κέρδη, σύμφωνα με το Reuters.

petrelaio_96

10
0

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent αυξήθηκαν κατά 33 σεντς ή 0,4% στα 85,33 δολάρια το βαρέλι στις 0439 GMT, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού West Texas Intermediate ήταν στα 81,86 δολάρια το βαρέλι, αυξημένα κατά 32 σεντς ή 0,4%.

Και τα δύο συμβόλαια κέρδισαν περίπου 6% τον Ιούνιο, με το Brent να έχει σταθεροποιηθεί πάνω από τα 85 δολάρια το βαρέλι τις τελευταίες δύο εβδομάδες, αφού ο Οργανισμός Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών και οι σύμμαχοί τους, μια ομάδα γνωστή ως ΟΠΕΚ+, επέκτειναν το μεγαλύτερο μέρος των βαθιών περικοπών παραγωγής πετρελαίου μέχρι το 2025.

Ελλείμματα προσφοράς στο πετρέλαιο

Αυτό οδήγησε τους αναλυτές να προβλέψουν ελλείμματα προσφοράς το τρίτο τρίμηνο, καθώς η ζήτηση μεταφορών και κλιματισμού κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού μειώνει τα αποθέματα καυσίμων.

Την Παρασκευή, η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (EIA) ανέφερε ότι η παραγωγή πετρελαίου και η ζήτηση για σημαντικά προϊόντα αυξήθηκε σε υψηλό τεσσάρων μηνών τον Απρίλιο, στηρίζοντας τις τιμές.

«Συνεχίζουμε να έχουμε μια υποστηρικτική άποψη προς το Brent, αν και υπάρχουν ανησυχίες γύρω από τη ζήτηση, όπως η ζήτηση βενζίνης στις ΗΠΑ και η κινεζική προφανής ζήτηση», ανέφεραν αναλυτές της ING με επικεφαλής τον Warren Patterson σε σημείωμα.

Η εργοστασιακή δραστηριότητα μεταξύ των μικρότερων Κινέζων κατασκευαστών αυξήθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό από το 2021 χάρη στις παραγγελίες στο εξωτερικό, σύμφωνα με έναν δείκτη, ακόμη και όταν μια ευρύτερη έρευνα έδειξε ότι η αδύναμη εγχώρια ζήτηση και οι εμπορικές τριβές οδήγησαν σε άλλη μια συρρίκνωση του βιομηχανικού τομέα. Η Κίνα είναι ο νούμερο 2 καταναλωτής στον κόσμο και κορυφαίος εισαγωγέας αργού.

Οι ελπίδες για μείωση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ και οι αυξανόμενες γεωπολιτικές ανησυχίες στην Ευρώπη και μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ του Λιβάνου έχουν επίσης διατηρήσει ένα κατώτατο όριο κάτω από τις τιμές, ανέφερε σε σημείωμα ο αναλυτής της IG Tony Sycamore.

Το πρόσφατο ράλι του WTI μπορεί να επεκταθεί προς τα 85 δολάρια το βαρέλι εάν οι τιμές παραμείνουν πάνω από τον κινητό μέσο όρο των 200 ημερών στα 79,52 δολάρια, είπε.

Οι αγορές παρακολουθούν τις επιπτώσεις από τους τυφώνες στην παραγωγή και κατανάλωση πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Αμερική.

πηγή: ot.gr

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία