BACK TO
TOP
Business

Ελληνοαμερικανικό fund επενδύει σε 150 στρέμματα υδροπονικής

Οι παραγωγικές εγκαταστάσεις που θα δημιουργήσει το Aurarius Investment Group στην Ελλάδα, με επίκεντρο τα λαχανικά, αναμένεται να είναι πλήρως λειτουργικές το α’ τρίμηνο του 2023.

31_4

Γιώργος Λαμπίρης

4
1

Σε επένδυση στην ελληνική αγροτική παραγωγή προχωράει ο ελληνοαμερικανικός επενδυτικός βραχίονας με την ονομασία Aurarius Investment Group. To fund, η έδρα του οποίου βρίσκεται επί αμερικανικού εδάφους και συγκεκριμένα στην Καλιφόρνια, προετοιμάζει την ανάπτυξη θερμοκηπιακών εγκαταστάσεων υδροπονικής καλλιέργειας στην Ελλάδα σε συνδυασμό με τη δημιουργία εγκαταστάσεων παραγωγής ενέργειας.

Όπως πληροφορούμαστε ήδη το fund ολοκλήρωσε τον πρώτο κύκλο συγκέντρωσης κεφαλαίων κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021 με αντικείμενο την υλοποίηση των προγραμματισμένων επενδύσεων που έχει στο πλάνο του, ενώ με την ολοκλήρωση του δεύτερου γύρου χρηματοδότησης, κάτι που αναμένεται να συμβεί κατά τον προσεχή Σεπτέμβριο, επίκειται η έναρξη των διαδικασιών που θα οδηγήσουν στην υλοποίηση της επένδυσης επί ελληνικούς εδάφους.

Να σημειωθεί ότι κατά την προσπάθειά μας να αντλήσουμε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την υλοποιούμενη επένδυση επικοινωνήσαμε με το fund, χωρίς ωστόσο να έχουμε λάβει κάποια απάντηση για την ώρα.

 

Το πρώτο τρίμηνο του 2023 η ολοκλήρωση της επένδυσης

Οι παραγωγικές εγκαταστάσεις που θα δημιουργήσει το Aurarius Investment Group στην Ελλάδα αναμένεται σύμφωνα με τον προγραμματισμό της επένδυσης ότι θα είναι πλήρως λειτουργικές κατά το πρώτο τρίμηνο του 2023.

Η μονάδα που πρόκειται να δημιουργηθεί θα αποτελείται από συνολικά 150 στρέμματα με τη δημιουργία ημίκλειστου υδροπονικού συστήματος. Tαυτόχρονα θα δημιουργηθεί μονάδα συνδυασμένης παραγωγής θερμότητας και ηλεκτρικής ενέργειας (CHP) με απόδοση 10 MWh.

Στον στρατηγικό σχεδιασμό του ελληνοαμερικανικού fund είναι η δημιουργία εγκαταστάσεων υδροπονικής καλλιέργειας σε συνδυασμό με μονάδες παραγωγής ενέργειας τόσο στην Ελλάδα όσο και σε χώρες της Νότιας Ευρώπης. Στο επίκεντρο της παραγωγικής δραστηριότητας των υπό κατασκευή θερμοκηπιακών εγκαταστάσεων στην Ελλάδα θα βρεθεί η παραγωγή λαχανικών.

 

Ποια είναι η Aurarius Investment Group

Σε ό,τι αφορά το προφίλ του επενδυτή, η Aurarius Investment Group έχει έδρα την Ουάσινγκτον και ιδρύθηκε το 2011 με στόχο την υλοποίηση επενδύσεων που σχετίζονται με βιώσιμες μορφές αγροτικής παραγωγής καθώς και με την δημιουργία εγκαταστάσεων παραγωγής ενέργειας με περιορισμένη περιβαλλοντική επιβάρυνση.

 

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

13-05-2021 16:35Αντώνης κιαχίδης

Σε ποια περιοχή θα γίνει;

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία