BACK TO
TOP
Διεθνή

Μόχλευση της εταιρικής σχέσης ΕΕ-FAO για βιώσιμα αγροδιατροφικά συστήματα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) και ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO) ολοκλήρωσαν στις 20 Ιουνίου, την τρίτη συνάντηση παρακολούθησης για τον Στρατηγικό Διάλογο ΕΕ-FAO, απευθύνοντας έκκληση για εντατικοποίηση των προσπαθειών για τον μετασχηματισμό των αγροδιατροφικών συστημάτων ώστε να γίνουν πιο αποτελεσματικά, χωρίς αποκλεισμούς, ανθεκτικά και βιώσιμα. Αυτές οι προσπάθειες στοχεύουν στην επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης και στην ενίσχυση της διεθνούς επισιτιστικής ασφάλειας.

53802750457_4b31f6f013_c_tmb-th600x400

13
0
Οι συμμετέχοντες εξέτασαν τις δράσεις που αναλήφθηκαν και εμπίπτουν σε καθέναν από τους πέντε τομείς προτεραιότητας που καθορίστηκαν στον Στρατηγικό Διάλογο του 2021. Αυτοί οι τομείς περιλαμβάνουν:

1) Συστήματα Τροφίμων και Μία Υγεί

2) Κλιματική Αλλαγή, Βιοποικιλότητα και Φυσικοί Πόροι  

3) Διατροφικές κρίσεις, επισιτιστική ασφάλεια και ανθεκτικοί τρόποι διαβίωσης 

4) Βιώσιμες Αλυσίδες Αξίας Αγροδιατροφής, Επενδύσεις και Πολιτικές  

5) Μετασχηματισμός Συστημάτων Τροφίμων μέσω Ψηφιοποίησης 

«Η υποστήριξη από την Ευρωπαϊκή Ένωση κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ήταν καθοριστική», δήλωσε η αναπληρώτρια γενική διευθύντρια του FAO Beth Bechdol. «Δεν μας βοήθησε μόνο να οδηγήσουμε σε πραγματικές και μετρήσιμες αλλαγές σε αυτούς τους πέντε τομείς προτεραιότητας, αλλά μπορέσαμε επίσης να δούμε τον αντίκτυπο σε επίπεδο χώρας, όπου υλοποιείται η πλειονότητα των κοινών μας έργων και προγραμμάτων». 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναγνωρίστηκε ως στρατηγικός εταίρος του FAO, με την Beth Bechdol να ευχαριστεί την ΕΕ για την υποστήριξή της σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και κρίσεις, όπου ο οργανισμός παρέχει έκτακτη γεωργική βοήθεια για την υποστήριξη, την ενεργοποίηση ή την ανοικοδόμηση της τοπικής παραγωγής τροφίμων. 

Ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του FAO, Maurizio Martina, δήλωσε: «Ενώ η ΕΕ είναι ένας από τους σημαντικότερους αρωγούς του FAO με ουσιαστικές εθελοντικές συνεισφορές, είναι πάνω από όλα βασικός στρατηγικός εταίρος, με σημαντική συνεισφορά στο έργο μας σε δεδομένα, πρότυπα, γνώση και καινοτομία, ανάπτυξη κατευθυντήριων γραμμών και κοινή προσέγγιση». 

Τέλος, τόνισε την ανάγκη διατήρησης της ειρήνης ως προϋπόθεση για την επίτευξη παγκόσμιας επισιτιστικής ασφάλειας και τη διατήρηση της βιώσιμης παραγωγής συνδεδεμένης με τις κλιματικές δράσεις.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία