BACK TO
TOP
Χρηματιστήριο

Μικρές μεταβολές στην Wall εν όψη αναμονής στοιχείων πληθωρισμού

Mικρή μεταβολή σημείωσαν οι αμερικανικές δείκτες τη Δευτέρα, καθώς οι traders ήρθαν αντιμέτωποι με αυξανόμενες προσδοκίες για τον πληθωρισμό εν όψει των βασικών εκθέσεων που θα ανακοινωθούν αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

220510080847_wall_street10

16
0

Ο Dow Jones υποχώρησε 0,21% ή 81 μονάδες στις 39.431, ο S&P 500 σημείωσε πτώση μόλις 0,02% στις 5.221 μονάδες ενώ o Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,29% στις 16.388 μονάδες.

Στο βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Intel (+2,4%) και Apple (+2,1%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Home Depot (-1,4%) και McDonalds (-1,3%). Επιπλέον, ράλι 74% πραγματοποίησε η μετοχή της GameStop, εν μέσω φημολογίας για επιστροφή στα κοινωνικά δίκτυα του Κιθ Γκιλ, o oποίος είχε διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο ράλι των meme stocks το 2021 με τον λογαριασμό «Roaring Kitty».

Μια έρευνα της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Νέας Υόρκης έδειξε ότι οι καταναλωτές αύξησαν τον περασμένο μήνα τις προσδοκίες τους για τον πληθωρισμό τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα. Σε ετήσια βάση, οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό αυξήθηκαν στο 3,3%. Οι πενταετείς προοπτικές ανήλθαν στο 2,8%.

Οι μετοχές επέστρεψαν προηγούμενα κέρδη μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της έρευνας. Οι traders αναμένουν αυτή την εβδομάδα δύο βασικές ανακοινώσεις.

Η έκθεση του δείκτη τιμών καταναλωτή είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη. Οι οικονομολόγοι αναμένουν αύξηση για τον Απρίλιο 0,4% σε μηνιαία βάση και 3,4% σε ετήσια βάση. Ο δείκτης τιμών παραγωγού, που αναμένεται να κυκλοφορήσει την Τρίτη, αναμένεται να καταγράφει αύξηση 0,3% τον περασμένο μήνα.

Ο Dow 30 μετοχών σημειώνει την καλύτερη εβδομαδιαία επίδοσή του για το 2024, σημειώνοντας άνοδο άνω του 2% την περασμένη εβδομάδα. Ο S&P 500 και ο Nasdaq ανέβηκαν περισσότερο από 1% έκαστος κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Στα υπόλοιπα δεδομένα των αγορών της ημέρας, οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων υποχώρησαν, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό και τα σχόλια των αξιωματούχων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχωρεί κατά περισσότερες από 3 μονάδες βάσης στο 4,469% και του διετούς κατά περίπου 3 μονάδες βάσης στο 4,84%.

Διαφορετικά πρόσημα στις ευρωαγορές

Με το βλέμμα στραμμένο στον πληθωρισμό των ΗΠΑ κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες ολοκλήρωσαν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας με διαφορετικά πρόσημα, με τα μεγάλα χρηματιστήρια ωστόσο να κλείνουν με απώλειες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με οριακές απώλειες της τάξης του 0,03% στις 520,6 μονάδες. Οι μετοχές των κατασκευών και των υλικών κατέγραψαν απώλειες, της  τάξης του 0,9%, ενώ οι μετοχές αυτοκινήτων σημείωσαν άνοδο 1,4%.

πηγή: ot.gr

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία