BACK TO
TOP
Κοινωνία

«Εμείς, για το Δάσος» μια πρωτοβουλία για συλλογική περιβαλλοντική δράση

Το Ίδρυμα Χατζηγάκη σε σύμπραξη με το Σωματείο Ερμής και με την υποστήριξη του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης πραγματοποίησαν μεγάλη πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος 2024 (05/06) με ξεκάθαρο μήνυμα προάγοντας την Συλλογική Περιβαλλοντική Δράση, την Αλληλεγγύη, την Συμπερίληψη.

δασος-Καισαριανης-770x515-1

32
0

Για την προστασία του περιβάλλοντος όλες και όλοι μαζί επιστρέψαμε στον Υμηττό με μία κοινή υπόσχεση, να φροντίζουμε και να στηρίζουμε με οργανωμένες κινήσεις και πρωτοβουλίες τα δάση μας όλο το χρόνο.

Η πρωτοβουλία «Εμείς, για το Δάσος» πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ενδυνάμωσης της έννοιας του “Εμείς” με στόχο την δημιουργία περιβαλλοντικά ενεργών κοινοτήτων. Το Ίδρυμα Χατζηγάκη με το Σωματείο Ερμής και το Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης απηύθυναν ανοιχτό κάλεσμα προς όλες και όλους. Περισσότεροι από 300 συμμετέχοντες/ χουσες, μαθητές/ τριες, άτομα με αναπηρίες, άτομα τρίτης ηλικίας, εθελοντές δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης, πολίτες από τις όμορες περιοχές, εκπαιδευτικοί κοινωνικοί λειτουργοί συμμετείχαν στις παρακάτω δραστηριότητες:

  • Πότισμα αναδασώσεων
  • Καθαρισμός δασικών εκτάσεων
  • Δημιουργία και συντήρηση δασικών μονοπατιών
  • Σηματοδοτήσεις μονοπατιών με χρώμα

Όλοι μαζί, καταφέραμε να πετύχουμε πολύτιμους στόχους:

  1. Να μάθουμε βιωματικά να θωρακίζουμε τις δασικές εκτάσεις που βρίσκονται δίπλα μας
  2. Να συνειδητοποιήσουμε μέσα από την συνεργασία ότι η φροντίδα του δάσους δεν σταματά σε μία αναδάσωση αλλά υπάρχει συνέχεια με σοβαρή δέσμευση για την συντήρηση και βιωσιμότητα του δάσους που συνδέεται με πολλαπλές εργασίες.

Η πρωτοβουλία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Σωματείο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ «Ερμής», τον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης, τον Σύνδεσμο Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού (Σ.Π.Α.Υ.), το Σώμα Εθελοντών Ελληνικού - Αργυρούπολης, την Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας & Πυρόσβεσης (ΕΟΔΠΕΑ).

Με την μεγάλη κινητοποίηση φορέων και σχολείων: Εκπαιδευτήρια Γεωργίου Ζώη, International Metropolitan School, ΚΑΠΗ Ελληνικού - Αργυρούπολης, Κίνηση Γυναικών Ελληνικού – Αργυρούπολης, Σωματείο Αποκατάστασης και Ειδικής Αγωγής ΑμεΑ «Παναγία Ευαγγελίστρια», Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία "Νίκη" - Victor Artant και Φιλανθρωπικό Σύλλογο «Ο Καλός Σαμαρείτης».

Η πρωτοβουλία πραγματοποιήθηκε με την άμεση υποστήριξη των επιχειρήσεων-μελών του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ): Coca-Cola Τρία Έψιλον, Ε.Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ. και Νestle Hellas S.A., οι οποίες προσέφεραν μερικά από τα αγαπημένα σε όλους προϊόντα τους προς τους εθελοντές και τις εθελόντριες. Για την ομαλή διεξαγωγή των εργασιών για την συντήρηση του δάσους με τα απαραίτητα εργαλεία, στάθηκε δίπλα  στην πρωτοβουλία η Praktiker Hellas.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία