BACK TO
TOP
Κοινωνία

Τρία νέα παιδιά αγωνίστηκαν 24 ώρες για να στηρίξουν στους ασθενείς της Γαλιλαίας

Δύο μη επαγγελματίες αθλητές ο Σωτήρης, ο Παναγιώτης και η μικρή Λουκία βγήκαν νικητές σε ένα απαιτητικό τρίαθλο διάρκειας 24 ωρών με Κολύμπι - Ποδήλατο – Τρέξιμο, «αγκαλιάζοντας» με αυτό τον τρόπο συμβολικά τον «αγώνα ζωής» που δίνουν καθημερινά οι ασθενείς της ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ και οι οικογένειές τους.

asthenies-galilaias

20
0

Ο στόχος της δράσης «ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΔΙΑΔΡΟΜΗ»  ήταν  διπλός:

Aφενός να διαδώσουν το πολύτιμο έργο της Γαλιλαίας, της Πρότυπης Μονάδας  Ανακουφιστικής Φροντίδας -μοναδική στη χώρα μας- που προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ ολοκληρωμένες υπηρεσίες φροντίδας σε ασθενείς με καρκίνο και ασθενείς με Νόσο του Κινητικού Νευρώνα (ALS) μέσω εξειδικευμένης διεπιστημονικής προσέγγισης. 

Αλλά και να μας εμπνεύσουν όλους να γίνουμε συνοδοιπόροι τους στη δύσκολη διαδρομή που διανύουν οι ασθενείς και οι οικογένειες τους συνεισφέροντας ό,τι μπορεί ο καθένας για να καλυφθούν τα έξοδα των οδοιπορικών για την κατ’οίκον  νοσηλεία, που ανέρχονται σε 30.000 ευρώ τον χρόνο.

Τα παιδιά ξεπέρασαν τους εαυτούς τους και αγωνίστηκαν καλύπτοντας μια συνολική διαδρομή 150 χιλιομέτρων που κάλυψε τους 8 Δήμους της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας & Λαυρεωτικής (Δήμοι Σαρωνικού, Κρωπίας, Παιανίας, Παλλήνης, Σπάτων-Αρτέμιδος, Ραφήνας-Πικερμίου, Μαρκoπούλου και Λαυρεωτικής).

Στην αρχή της δράσης «ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΔΙΑΔΡΟΜΗ» διεξήχθη αγώνας δρόμου στον οποίο μαζί με τους αθλητές συμμετείχε μεγάλος αριθμός μαθητών σχολείων από όλους τους Δήμους, καθώς επίσης εργαζόμενοι, εθελοντές και φίλοι της Μονάδας Ανακουφιστικής Φροντίδας ΓΑΛΙΛΑΙΑ.

Με αυτό τον τρόπο δόθηκε η ευκαιρία στην τοπική κοινωνία, από τον μικρότερο μέχρι τον μεγαλύτερο, να δείξει έμπρακτα τη στήριξή της στο έργο της ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ και να αγκαλιάσει συμβολικά τη δύσκολη και ανηφορική διαδρομή κάθε συνανθρώπου μας ασθενούς.

Τους παρευρισκόμενους, παιδιά, αθλητές και υποστηρικτές του έργου της ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ, καλωσόρισε ο Μητροπολίτης Μεσογαίαςκαι Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, ο οποίος  αναφέρθηκε στο έργο της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» που συμπλήρωσε φέτος 14 χρόνια συνεχούς λειτουργίας και προσφοράς στον άνθρωπο που πάσχει. Τόνισε ιδιαίτερα τη σημασία της ανακουφιστικής φροντίδας για τον ασθενή και την οικογένειά του και εξέφρασε την ελπίδα το παράδειγμα της ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ να βρει κι άλλους πολλούς μιμητές, ώστε κάθε ασθενής να έχει τη δυνατότητα πρόσβασης σε ανάλογες υπηρεσίες όποτε το χρειάζεται. Γιατί ανακουφιστική φροντίδα σημαίνει αγάπη, ανακούφιση από τα δύσκολα συμπτώματα της ασθένειας, στήριξη της οικογένειας και καλύτερη ποιότητα ζωής.

Τέλος, ευχαρίστησε τους Δημάρχους για την αμέριστη στήριξή τους στο έργο της ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ και κήρυξε την έναρξη του αγώνα.

Στην τελετή έναρξης παρέστησαν, ο Δήμαρχος Σαρωνικού Δημήτριος Παπαχρήστου, του Δήμου που φιλοξένησε την έναρξη της δράσης μας, και εκπρόσωποι της τοπικής Αυτοδιοίκησης, Διοικητές νοσοκομείων, αστυνομίας, πυροσβεστικής, επιχειρηματίες, ιερείς και εκατοντάδες φίλοι της ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ από όλη την Αττική.

Η δράση «ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΔΙΑΔΡΟΜΗ» ολοκληρώθηκε με τιμητική βράβευση των τριών αθλητών - πρωταγωνιστών του Τριάθλου, στον κόλπο της Αναβύσσου, οι οποίοι έδειξαν θαυμαστή πειθαρχία, επιμονή και κουράγιο και μας χάρισαν αισθήματα χαράς, συγκίνησης και ικανοποίησης.

Ζήσαμε έντονες στιγμές αγωνίας, νιώσαμε τη δυσκολία της υπερπροσπάθειας, χειροκροτήσαμε, γίναμε συνοδοιπόροι και αγκαλιάσαμε τον αγώνα των αθλητών και συμβολικά όλων των ασθενών και των φροντιστών τους.

Αγκαλιάστε και εσείς, τις διαδρομές ασθενών και φροντιστών κάνοντας μια δωρεά με στόχο να καλυφθούν τα έξοδα μεταφοράς των λειτουργών υγείας και πρόνοιας για τις κατ΄ οίκον επισκέψεις στους ασθενείς για ένα χρόνο.

Επισκεφθείτε το https://galilee.gr/, επιλέξτε «Crowdfunding» και στηρίξτε  την προσπάθεια.

H δωρεά σας έχει τη δύναμη να μας φέρει πιο κοντά σε έναν ακόμα ασθενή και να αλλάξει την ποιότητα ζωής του.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία