BACK TO
TOP
Κοινωνία

Στον αστικό ιστό Βάρης-Κορωπίου πέρασε πυρκαγιά που ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Τετάρτης στην Πυροσβεστική για την εκδήλωση φωτιάς στη Βάρης – Κορωπίου.

fotia-varis

28
0

Η φωτιά στη λεωφόρο Βάρης – Κορωπίου καίει σε χαμηλή βλάστηση, σε ξερά χόρτα.

Οι φλόγες καίνε σε δύο μέτωπα, με το ένα εξ' αυτών να ανησυχεί περισσότερο τοςυ πυροσβέστες.

Ειδοποίηση 112 στα κινητά τους λόγω της δασικής φωτιάς έλαβαν όσοι βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή. Το 112 εστάλη λίγο μετά τις 13.30. Στο μήνυμα αναφέρεται "παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών".

Η φωτιά έχει ξεσπάσει στο 160ό χιλιόμετρο της Βάρης Κορωπίου σε χαμηλή χορτολιβαδική βλάστηση. Φαίνεται να ξεκίνησε από ξερά χόρτα και κάποια δέντρα και επεκτάθηκε σε μάντρα με σκάφη.

Σημειώνεται πως στις 13:46 ήχησε και νέο 112 που καλεί τους πολίτες που βρίσκονται στα Λαμπρικά να απομακρυνθούν προς λεωφόρο Αγίας Μαρίνας.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 54 πυροσβέστες με 14 οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό ρεπόρτερ του ΣΚΑΙ, η φωτιά εξακολουθεί να καίει σε χαμηλή βλάστηση και οι επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης έχουν στήσει φραγμούς σε συγκεκριμένα σημεία ώστε να μην περάσει η φωτιά σε κατοικημένες περιοχές.

Ωστόσο, στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι ακόμα και οκτώ μποφόρ και αυτό προβληματίζει τους πυροσβέστες, ενώ υπάρχουν και διάσπαρτα ακαθάριστα οικόπεδα. Παράλληλα ενισχύονται συνεχώς οι δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Οι καπνοί από τη φωτιά φαίνεται και από την εθνική οδό αλλά και από τον Πειραιά, σύμφωνα με μαρτυρίες.

Τουλάχιστον δύο σπίτια στις φλόγες

Ο κ. Κωνσταντέλλος, δήμαρχος Βάρης - Βουλιαγμένης δήλωσε ότι η φωτιά έχει μπει σε αραιοκατοικημένη περιοχή και δύο κατοικίες ήδη έχουν παραδοθεί στις φλόγες, τονίζοντας ότι πρόκειται για μία σύνθετη φωτιά.

Ωστόσο, εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος ότι η πυροσβεστική θα μπορέσει να ελέγξει τη φωτιά.

Λόγω εκδήλωσης της φωτιάς στην περιοχή γίνονται εκτροπές οχημάτων. Πιο συγκεκριμένα, στη Βάρης - Κορωπίου και Ηρακλειδών και στην Κορωπίου - Αγίας Μαρίνας, όπως και στην έξοδο της Αττικής Οδού προς το Κορωπί.

Σύμφωνα με την Αττική Οδό, λόγω της πυρκαγιάς είναι κλειστή η έξοδος της Αττικής Οδού για τους προορισμούς Κορωπί - Βάρη - Αγία Μαρίνα. Παραμένει ανοιχτή η έξοδος προς τους προορισμούς Μαρκόπουλο - Παιανία.

πηγή: thetoc.gr

 

 

 

 

 

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία