BACK TO
TOP
Τρίμματα

Εκμαυλισμό συνειδήσεων

Είναι άλλο να δηµιουργούµε υπηρεσίες µόνο και µόνο για να κερδίζουν κάποιοι χρήµατα, εν προκειµένω σε βάρος των αγροτών και είναι άλλο να υπάρχουν πραγµατικές ανάγκες για συµβουλές και καθοδήγηση και σ’ αυτή την περίπτωση είναι απολύτως θεµιτό, µια τέτοια υπηρεσία να έχει και την αµοιβή της.

968-trimmata

117
0

Πόσες δηλώσεις, τόσα ευρώ

Τα λέω όλα αυτά γιατί το κακό έχει παραγίνει και εκεί που όλοι είχαµε την εντύπωση ότι αυτού του είδους οι «απαιτήσεις» ανήκουν στο παρελθόν, φαίνεται πως κάποιοι βρήκαν τον τρόπο και το κακό ξαναφουντώνει. Η ιστορία µε τα eco-schemes και το πόσο κόστισε φέτος κάθε κλικ στους αγρότες, είναι γνωστή. Ωστόσο, κανενός το αυτί δεν δείχνει να ιδρώνει. Το αντίθετο θα έλεγα. Εκεί που λέγαµε, δεν µπορεί, κάποιος θα ασχοληθεί και ζητήσει να επιστραφεί το 10% των ΚΥ∆ για τα οικοσχήµατα, έρχονται κάθε τόσο και καινούργιες κατραπακιές.

Μαύρες τρύπες παντού

Μου γράφει ένας φίλος αναγνώστης. «∆εν καταλαβαίνω γιατί δεν δηµοσιοποιείται το θέµα, ότι δεν µπορούµε να αναρτήσουµε τα τιµολόγια πώλησης για τις συνδεδεµένες. Μόνο εγώ αγωνιώ σχεδόν δύο µήνες και ακόµη δεν γνωρίζω τον τρόπο να αναρτήσω ένα απλό έγγραφο στην ΕΑΕ; (Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης) Ή τα ΚΥ∆ έχουν τη δυνατότητα κι εγώ επειδή υποβάλλω µόνος µου την ΕΑΕ πρέπει να τιµωρηθώ; ∆εν καταλαβαίνω τι συµβαίνει. Για µένα δεν υπάρχει τρόπος να αναρτήσω ένα ηλεκτρονικό τιµολόγιο, όσοι έκαναν δήλωση µέσω ΚΥ∆ µπορούν»;

Όλοι έχουν ένα σχέδιο

Είναι ένα µόνο από τα πολλά παραδείγµατα. Ζούµε στην εποχή της ψηφιοποίησης και είναι φυσικό, όλα να συνδέονται µε τη µηχανοργάνωση. Αν έχει στα σίγουρα να επαίρεται για κάτι αυτή η κυβέρνηση, είναι η δουλειά που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στην υπόθεση της ψηφιακής διακυβέρνησης. ∆εν χρειάζεται να πω περισσότερα επ’ αυτού. Σε όλους τους τοµείς έχουν γίνει πάρα πολλά. Στην υγεία (µε αφετηρία και τα θέµατα της πανδηµίας), στην παιδεία, στις εφορίες (Ανεξάρτητη Αρχή ∆ηµοσίων Εσόδων), στον Πολιτισµό, ακόµα και στον Αθλητισµό.

Της γειτονιάς το φρόκαλο

Ο µόνος χώρος που έχει µείνει πίσω ψηφιακά τις συναλλαγές µε τις αρχές, είναι ο αγροτικός. Και όλα περιστρέφονται γύρω από το θέµα του ΟΣ∆Ε. Είναι γιατί οι αγρότες δεν τα καταφέρνουν στη χρήση τέτοιων συστηµάτων; Όχι! Είναι γιατί οι αγρότες είναι πολλοί, εποµένως και τα λεφτά είναι πολλά. Είναι γιατί οι αγρότες δεν εκπροσωπούνται αποφασιστικά από θεσµοθετηµένες οργανώσεις, αν κι αυτό ακόµα, δεν είναι τυχαίο. Οι ίδιοι που νέµονται την τελευταία δεκαετία το χρήµα του παρηκµασµένου ΟΣ∆Ε, είναι αυτοί που έφεραν τη διάλυση των συνεταιρισµών και γενικότερα των οργανώσεων των αγροτών.

Επικίνδυνες µαγειρικές

Τα πολλά εκατοµµύρια που αποκοµίζουν από τη διαχείριση αυτής της κατάστασης, είναι που φέρνουν τον εκµαυλισµό συνειδήσεων για να διαιωνίζεται µια κατάσταση που δεν οδηγεί πουθενά, παρά µόνο στην αδιαφάνεια, στη διαπλοκή, στην αδικία, στην καταδυνάστευση µιας πολυπληθούς επαγγελµατικής κατηγορίας, όπως είναι οι αγρότες, στην υπονόµευση της αναπτυξιακής διαδικασίας και στην επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισµού µε κοινοτικά πρόστιµα και άσκοπες δαπάνες. Γιατί δεν βρέθηκε κάποιος να το λύσει αυτό το θέµα; Μα ακριβώς γιατί τα λεφτά είναι πολλά και αρκούν (προφανώς και περισσεύουν) για να ελέγχονται οι κρίσιµοι κρίκοι αυτής της υπόθεσης εδώ και πολλά χρόνια. Το ότι γινόταν εδώ και καιρό το ξέραµε, ότι θα ξαναγίνονταν κυρίαρχη κατάσταση, δεν το περιµέναµε!


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία