BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Steketee: Αντιμετωπίζοντας τα ζιζάνια με τεχνητή νοημοσύνη και «SprayHub»

Η Lemken παρουσιάζει το αυτόματο σύστημα μηχανικής ζιζανιοκτονίας IC-Weeder σε μια έκδοση AI για την επωνυμία της Steketee αξιοποιώντας τις καινοτομίες της στον κλάδο αυτό.

Steketee_AI_copy_2

Βασίλης Σοφός

9
0

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, το νέο παρελκόμενο μηχανικής ζιζανιοκτονίας IC-Weeder AI είναι σε θέση να αναγνωρίζει μεμονωμένες καλλιέργειες χάρη στις κάμερες πάνω από κάθε σειρά. Τα ηλεκτρονικά ενεργοποιούν τις πλάγιες κινήσεις των λεπίδων του δρεπανιού για να ταιριάζουν με τις καλλιέργειες για την καταπολέμηση των ζιζανίων στη σειρά.

Αναγνώριση φυτών με τρεις εικόνες ανά δευτερόλεπτο

Οι κάμερες στεγάζονται σε ένα περίβλημα ώστε να μπορούν να λειτουργούν ανεξάρτητα από την επίδραση του φωτός. Μεταδίδουν τρεις εικόνες ανά δευτερόλεπτο στον ενσωματωμένο υπολογιστή που διαθέτει το μηχάνημα. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, αυτό επιτυγχάνει ποσοστό αναγνώρισης 95%. Τα μαχαίρια σε σχήμα δρεπανιού κινούνται πνευματικά στη σειρά και κόβουν έως και δύο εκατοστά από τα φυτά. Επιπρόσθετα, ένα υδραυλικό παράλληλο πλαίσιο βάζει το μηχάνημα στην υπάρχουσα δομή, με την ταχύτητα εργασίας να είναι περίπου 3 χλμ./ώρα. Το IC-Weeder AI θα είναι αρχικά διαθέσιμο για ζαχαρότευτλα με πλάτος εργασίας 3 μ. από το 2022.

SprayHub και SprayKit για ψεκασμό ζώνης κατά τον τεμαχισμό

Ο συνδυασμός μηχανικής καταπολέμησης ζιζανίων και ψεκασμού σε ζώνη μπορεί να μειώσει τα ποσοστά εφαρμογής φυτοφαρμάκων σε καλλιέργειες σε σειρά, λέει η Lemken. Επομένως, η εταιρεία επεκτείνει τη γκάμα της Steketee για να συμπεριλάβει το μπροστινό δοχείο SprayHub. Η τσάπα είναι εξοπλισμένη με το SprayKit για την εφαρμογή.



Ο μπροστινός κάδος διαθέτει δικό του σύστημα ελέγχου, αναδευτήρα και σύστημα καθαρισμού. Η εφαρμογή υγρών, ανάλογα με την ταχύτητα, είναι επίσης δυνατή. Σύμφωνα με την εταιρεία, το SprayHub διατίθεται με όγκο δοχείου 1100 ή 1500 λίτρων. Τέλος, εκτός από το σκάλισμα, το SprayKit μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες συσκευές. Η εναλλαγή τμήματος μερικού πλάτους είναι επί του παρόντος δυνατή και η εναλλαγή μεμονωμένων σειρών σχεδιάζεται μέσω GPS.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία