BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Εύφλεκτη ύλη κλαδιά σκορπισμένα στις άκρες των δρόμων

Κλαδιά σκορπισμένα στις άκρες των δρόμων σχεδόν δυο μήνες σε πολύ μεγάλο αγροτικό δίκτυο της Σάμου που ισοδυναμεί με εύφλεκτη ύλη για πυρκαγιά, ανησυχείς τους Σαμιώτες, που ζητούν να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα πριν είναι αργά.

b38af66a-40fc-48ab-823c-12d7e76ca454

27
0

Σε υπομονή έως τα τέλη Ιουνίου, καλεί η Διεύθυνση Δασών τον Πανσαμιακό Αγροτικό Σύλλογο που ζητά να μαζευτούν τα κλαδιά από τους αγροτικούς δρόμους του νησιού.

Ο Πανσαμιακός Αγροτικός Σύλλογος ζητάει από κάθε αρμόδιο φορέα να πάρει τώρα τα απαραίτητα μέτρα για να μαζευτούν τα κλαδιά από τους αγροτικούς δρόμους του νησιού, «Αισθανόμαστε ότι είμαστε θεατές ενός κακού που έρχεται! Η ειρωνεία είναι δε, οι συχνές προειδοποιήσεις του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας μέσω του χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς με τη Σάμο να πρωταγωνιστεί φυσικά, ειδικά τις τελευταίες μέρες με τους αέρηδες!



Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τη Διεύθυνση Δασών μας είπαν ότι το έργο είναι σε εξέλιξη, ότι έχει χρόνια να γίνει τέτοιας κλίμακας έργο και ότι πρέπει να κάνουμε υπομονή έως ότου ολοκληρωθεί το έργο στα τέλη Ιουνίου.

Κι εμείς λέμε, καλώς και γίνεται αυτό το έργο! Να γίνει όμως σωστά, ολοκληρωμένα, χωρίς να δημιουργεί ανασφάλεια και αναστάτωση στον αγροτικό κόσμο και στους κατοίκους των χωριών, ειδικά μέσα στην αντιπυρική περίοδο.».

Ο Σύλλογος αναρωτιέται αν έχει κάποιος υπεύθυνος διανοηθεί την έκταση του προβλήματος και τι μέτρα παίρνει γι’ αυτό, αφού η κατάσταση έχει διαμορφωθεί ως εξής:

  • Κλαδιά σκορπισμένα στις άκρες των δρόμων σχεδόν δυο μήνες σε πολύ μεγάλο αγροτικό δίκτυο του νησιού που ισοδυναμεί με εύφλεκτη ύλη για πυρκαγιά.
  • Κλαδιά που εμποδίζουν την διέλευση των αγροτικών οχημάτων αλλά και των πυροσβεστικών μεγάλων οχημάτων.
  • Ακόμα και μικρά ξύλα είναι μες στο δρόμο προκαλώντας ζημιές στα αυτοκίνητά μας σε συνδυασμό με την κακή αγροτική οδοποιία.


«Οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι είμαστε κάθε μέρα στα βουνά, αντιμετωπίζουμε ιδιαίτερες δυσκολίες για να κρατηθούμε στο επάγγελμά μας. Δε θέλουμε να κινδυνεύσουν ούτε τα σπίτια μας, ούτε οι περιουσίες μας, ούτε τα ζωντανά μας, πόσο μάλλον άνθρωποι! Δεν κινδυνολογούμε, προειδοποιούμε και ζητάμε για άλλη μια φορά:
  • Να μαζευτούν άμεσα τα κλαδιά από το αγροτικό δίκτυο
  •  Να ενισχυθεί η δασοπροστασία και η πυρόσβεση με σχεδιασμό αντιπυρικών ζωνών με όλα τα αναγκαία μέσα και προσωπικό για την προστασία των χωραφιών, των σπιτιών και του δασικού πλούτου του νησιού μας
  • Την άμεση αποκατάσταση και συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας του αγροτικού και δασικού δικτύου.», καταλήγουν σε ανακοίνωση τους.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία