BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Αντιχαλαζικά μέτρα με πτητικά μέσα ζητούν οι αγροτικοί σύλλογοι της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

Εκστρατεία ενημέρωσης όλων των αρμόδιων φορέων, βουλευτών, αυτοδιοικητικών, αγροτών και άλλων εμπλεκομένων στον πρωτογενή τομέα, ξεκινούν αγροτικοί σύλλογοι της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, με πρωτοβουλία της ΕΑΣ Νέας Ορεστιάδας, για την ανάγκη αντιχαλαζικής προστασίας.

dixtia-antixalazika

25
0

Συγκεκριμένα, ζητούν να διατεθούν στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης ειδικά πτητικά μέσα – μικρά αεροπλάνα- για την διάλυση των καταιγιδοφόρων νεφών, στα οποία οφείλονται οι καταστροφικές για τις καλλιέργειές τους χαλαζοπτώσεις.

Από τους εκπροσώπους των αγροτών γίνεται αναφορά στις πρόσφατες χαλαζοπτώσεις στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη και συγκεκριμένα μιλούν για ολική καταστροφή της κερασοκαλλιέργειας στη Ροδόπη – για πέμπτη συνεχή χρονιά – καθώς και για πλήγματα στην παραγωγή από τη διπλή χαλαζόπτωση στην Ξάνθη και στον Βόρειο Έβρο. Και εκτιμούν ότι όλα αυτά θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν, όπως και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, γινόταν αξιοποίηση αυτών των πτητικών μέσων του ΕΛΓΑ.

O πρόεδρος της ΕΑΣ Ορεστιάδας Λάμπρος Κουμπρίδης έκανε λόγο για “παραμέληση της περιοχής και στο κομμάτι του πρωτογενούς τομέα”, που έχει, όπως πρόσθεσε, συντελέσει σε μεγάλο βαθμό στην δημογραφική απογύμνωση της περιοχής. «Με τίποτα δεν θα πληρωθούμε ως Αγρότες τη ζημιά που υποστήκαμε λόγω της χαλαζόπτωσης. Ειδικά φέτος τα σιτηρά ήταν ακμαιότατα σε ποιότητα και κιλά. Για ποιο λόγο η πολιτεία δεν θέλει να απαλλαχθεί και ή ίδια από τις τεράστιες  δαπάνες για την καταβολή των αποζημιώσεων και στην ΑΜ-Θ», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Κουμπρίδης.

Πηγή: ertnews.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία