BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Πρόταση «σωτηρίας» για τις αδιάθετες vτομάτες της Ιεράπετρας, δοκιμή για παραγωγή ξυδιού

Στην Περιφέρεια Κρήτης πραγματοποιήθηκε στις 22 Ιουνίου συνάντηση με τους εκπροσώπους από την Ένωση Ηρακλείου, και τον Ενιαίο Αγροτικό Σύλλογο Ιεράπετρας, με θέμα τις αδιάθετες ποσότητες ντομάτας στην περιοχή της Ιεράπετρας.

ntomates-ierapetra-3453

28
0

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του Δ.Σ της Ένωσης Ηρακλείου Σταύρος Γαβαλάς και το μέλος Μύρων Χιλετζάκης.

Εκ μέρους του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας συμμετείχαν ο πρόεδρος του Δ.Σ Ιωάννης Γαϊτάνης, ο Γεν. γραμματέας του συλλόγου Μιχάλης Βιαννιτάκης και ο ταμίας Μανώλης Καββουσανάκης

Στόχος της συνάντησης να εξεταστεί το ενδεχόμενο των αδιάθετων ποσοτήτων ντομάτας της Ιεράπετρας, να μπορέσει να τις απορροφήσει η Ένωση Ηρακλείου, στο οξοποιείο της για την παραγωγή ξυδιού.

Συμφωνήθηκε και από τις δυο πλευρές να γίνει αρχικά πιλοτικά με μια συγκεκριμένη ποσότητα ώστε να διαπιστωθεί η ποιότητα του παραγόμενου προϊόντος και η διάθεση του στην αγορά.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Σταύρος Τζεδάκης σε δήλωση του ανέφερε,  ότι,  «είναι σημαντικό να βρίσκουμε τρόπους ώστε να μην χάνεται ο κόπος των παραγωγών ιδιαίτερα σε μια περίοδο που το κόστος παραγωγής είναι πάρα πολύ μεγάλο. Είναι αναγκαίο να προχωρήσουμε σε νέα προϊόντα τα οποία μπορούν να αποκτήσουν μια υπεραξία και με τον τρόπο αυτό  να επωφεληθεί και ο παραγωγός και ο μεταποιητής αλλά και οι καταναλωτές να έχουν ένα ποιοτικό προϊόν στην διάθεση τους».

Σε δήλωση του ο Μύρων Χιλετζάκης ανέφερε ότι: «όλα τα αγροτικά προϊόντα βάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα πρέπει να έχουν μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Όλα τα υπολείμματα κηπευτικών προϊόντων θα πρέπει να υπόκεινται σε επεξεργασία είτε για ζωοτροφή είτε για ανθρώπινη χρήση. Τα υπολείμματα ντομάτας μπορούν να μας δώσουν ένα εξαιρετικό προϊόν που είμαστε σίγουροι ότι θα το υιοθετήσει  η αγορά της Κρήτης, το ντοματό-ξυδο. Σχεδιασμός της Περιφέρειας Κρήτης με την ΕΑΣΗ Ηρακλείου και τον Ενιαίο Αγροτικό Σύλλογο Ιεράπετρας, να ξεκινήσει η πρώτη πιλοτική εφαρμογή επεξεργασίας ντομάτας και ξυδιού».

Ο πρόεδρος του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας Γιάννης Γαϊτάνης, είπε: «Σήμερα είχαμε την πρώτη επαφή, τώρα πρέπει να οργανωθεί ένα πιλοτικό στάδιο και ελπίζουμε τα αποτελέσματα να είναι θετικά για τους αγρότες μας».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία