BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Έγκαιρη ενημέρωση των αρμόδιων υπηρεσιών για κρούσματα καστανής ρυτίδωσης σε τομάτα και πιπεριά ζητά η Ιεράπετρα

Να ανταποκριθούν με υπευθυνότητα και να ενημερώνουν έγκαιρα τις αρμόδιες υπηρεσίες για την εμφάνιση της καστανής ρυτίδωσης σε οποιοδήποτε στάδιο της καλλιέργειας τους ζητά από όλους του αγρότες ο Σύλλογος Ιεράπετρας, ύστερα από γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 25 Ιουνίου.

iwsh_kastanhs_rytidwshs_ierapetra

9
0

Για το θέμα της ίωσης καστανής ρυτίδωσης σε καλλιέργειες τομάτας και πιπεριάς πραγματοποιήθηκε σύσκεψη την Τρίτη 25/6/2024, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας.

Στην σύσκεψη παραβρέθηκαν μερίδα αγροτών που αντιμετώπισαν πρόσφατα το πρόβλημα καθώς και η προϊσταμένη τμήματα ΔΑΟΚ Ιεράπετρας κ. Μίχου.

Κοινή παραδοχή όλων των παρευρισκόμενων είναι ότι υπήρξε αδυναμία επίσημης καταγραφής των δειγμάτων που έχουν εμφανιστεί στην περιοχή μας.

Για το λόγο αυτό ο Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας καλεί όλους τους αγρότες της περιοχής να ανταποκριθούν με υπευθυνότητα σε αυτό το κάλεσμα και να ενημερώνουν έγκαιρα της αρμόδιες υπηρεσίες για την εμφάνιση καστανής ρυτίδωσης σε οποιοδήποτε στάδιο καλλιέργειας.

Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να έχουμε συνολική εικόνα την εξέλιξη της ίωσης στην περιοχή μας αλλά και αποδεικτικά στοιχεία για το μέγεθος της καταστροφής που έχει υποστεί κάθε παραγωγός.

Μέχρι τότε είναι σημαντικό να συνεχίζουμε να τηρούμε τα μέτρα υγιεινής στις καλλιεργητικές εργασίες και να αποφεύγουμε οποιοδήποτε τρόπο και μέσο που συντελεί στην περαιτέρω εξάπλωση του ιού.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία