BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Αποζημιώσεις στο 100% διεκδικούν οι πυρόπληκτοι αγροτοκτηνοτρόφοι της Ηλείας

Άμεσα μέτρα στήριξης των αγροτοκτηνοτρόφων από τις πυρκαγιές και αποζημίωση στο 100% των ζημιών ζητά η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας μέσω σχετικής ανακοίνωσης που εξέδωσε, ενώ απευθύνει κάλεσμα στον αγροτικό κόσμο να δώσει το παρών στην κινητοποίηση της Παρασκευής 28 Ιουνίου, έξω από τα δικαστήρια του Πύργου, στις 09.00, “ενάντια στο αγροτοδικείο” για τις κινητοποιήσεις του 2022.

agrotes_ileia-02

19
0

Η ανακοίνωση αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

«Οι μεγάλες καταστροφικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν την Παρασκευή 21/6,
 έπληξαν το νομό μας έκαναν «στάχτη», αποθήκες, ποιμνιοστάσια και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, αλλά και εκατοντάδες στρέμματα δάσους και καλλιεργειών. Δεν ήταν η πρώτη φορά δυστυχώς που ο λαός της περιοχής, αγρότες και κτηνοτρόφοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με καταστροφικές πυρκαγιές, έρμαιο της εγκληματικής πολιτικής του κράτους που εφαρμόζεται στον τομέα της πυροπροστασίας και της δασοπυρόσβεσης. Η κυβέρνηση την ΝΔ, όσο και να προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από δικαιολογίες περί «ακραίων καιρικών φαινομένων», εκτίθεται μιας και με δικιά της ευθύνη, αλλά και συνολικά όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, έχουμε περικοπές στην δασοπροστασία, υποστελέχωση και χωρίς αναγκαίο σύγχρονο εξοπλισμό πυρόσβεσης και πυροπροστασίας στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.

  • Απαιτούμε : Πλήρη και άμεση καταγραφή των πληγέντων, όλων των ζημιών σε κατοικίες, αγροκτήματα, πάγιες εγκαταστάσεις σε γεωργικές καλλιέργειες και κτηνοτροφία, φυτικό και ζωικό κεφάλαιο.
  • Πλήρη αποζημίωση των περιουσιών στο 100% χωρίς όρους και προϋποθέσεις και χωρίς καμία καθυστέρηση.
  • Άμεσα εκτατό βοήθημα στους πληγέντες για να καλυφθούν οι βιοτικές ανάγκες τους.
  • Άμεση αποστολή ζωοτροφών με ευθύνη του κράτους για την συνέχιση της υπάρχουσας κτηνοτροφικής παραγωγής.
  • Να παγώσουν άμεσα όλες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές σε Δ.Ο.Υ., ασφαλιστικά ταμεία, τράπεζες.
  • Να καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες σε μόνιμο προσωπικό και μέσα της Πυροσβεστικής και της Δασικής Υπηρεσίας αλλά και του συστήματος Υγείας για την κάλυψη συνθηκών κρίσης και από πυρκαγιές.
  • Άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας σε όλο το νομό, ιδιαίτερα στις εκτάσεις που κάηκαν.
  • Άμεσα μέτρα δασοπροστασίας με διάνοιξη δασικών δρόμων, συντήρηση αντιπυρικών ζωνών, καθαρισμό των δασών και η απομάκρυνση των εύφλεκτων υλικών από αυτά προς αποφυγή μελλοντικών καταστροφών στις πυρόπληκτες περιοχές».

Το επόμενο διάστημα η ΟΑΣΗ θα πραγματοποιήσει συσκέψεις στα χωριά που επλήγησαν από τις πυρκαγιές για να αντιμετωπίσει από κοινού με τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους τα οξυμένα προβλήματα που προέκυψαν από τις πυρκαγιές.»

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία