BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα «αγροτοδικεία» στον Πύργο Ηλείας

Σε συγκέντρωση έξω από τα Δικαστήρια του Πύργου κάλεσε την Παρασκευή 28 Ιουνίου η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας για καταδίκη του αγροτοδικείου που έχει στηθεί απέναντι στον πρόεδρό της Θανάση Βομπίρη, που κατηγορείται για κινητοποιήσεις του 2022.

αγροτες-δρομος

26
0

Στη συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στην Ξυλοκέρα, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί κάλεσμα συμμετοχής στους Αγροτικούς Συλλόγους και τους βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφους για το αυριανό δικαστήριο.

Επίσης, αποφασίστηκε να απαιτηθεί από κάθε αρμόδιο φορέα να σταματήσουν οι τηλεφωνικές κλήσεις της Αστυνομίας και του Αστυνομικού Τμήματος Αμαλιάδας προς αγρότες της περιοχής, όπου σε μια προσπάθεια τρομοκράτησής τους καλούνται να απολογηθούν, προκειμένου να «διερευνηθεί» αν υπάρχουν αδικήματα για φετινές κινητοποιήσεις τους.

Πρόκειται μάλιστα για συλλαλητήριο που έγινε κοινού με τον λαό της πόλης που απαιτούσε εκτός από την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των αγροτοκτηνοτρόφων και τη συνέχιση της λειτουργίας του τοπικού Πρωτοδικείου.

«Τα προβλήματά μας είναι πολλά και οξύνονται. Αυτά μας οδηγούν και στις κινητοποιήσεις κάθε χρονιά, όπως και φέτος και καλούμε να σταματήσει τώρα κάθε προσπάθεια τρομοκράτησής μας, τοπικά και πανελλαδικά. Εμείς δεν θα σταματήσουμε να βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή των αγώνων, δεν παραιτούμαστε και δεν τρομοκρατούμαστε», σημείωσε ο Θ. Βομπίρης.

Επιπλέον, σήμερα, θα πραγματοποιηθούν περιοδείες από κλιμάκια του ΔΣ της ΟΑΣΗ στις περιοχές του Δήμου Πύργου και τα χωριά Αλποχώρι, Μυρτιά, που επλήγησαν από τις τελευταίες καταστροφικές πυρκαγιές. Επίσης, μέσα στις επόμενες μέρες θα γίνουν αντίστοιχες περιοδείες στην Πηνεία, ώστε συνολικά να καταγραφεί η κατάσταση, αλλά και κυρίως να οργανωθεί η διεκδίκηση για όλα όσα έχουν ανάγκη οι βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφοι, συνολικά τα λαϊκά στρώματα. Ταυτόχρονα με τις περιοδείες η Ομοσπονδία θα πραγματοποιήσει και συσκέψεις στα χωριά.

«Απατούμε, μεταξύ άλλων, άμεσες καταγραφές από όλους τους αρμόδιους φορείς, αποζημιώσεις στο 100% των ζημιών για καλλιέργειες, εγκαταστάσεις κ.ά. καταστροφές χωρίς "κόφτες", όπως και μέτρα τώρα για ελλείψεις σε ζωοτροφές. Καλούμε από τώρα σε κάθε χωριό να οργανώσουμε τις δράσεις και τις διεκδικήσεις μας και σε αυτό τον δρόμο θα συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις», κατέληξε ο Θ. Βομπίρης.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία