BACK TO
TOP
Ζωϊκό Κεφάλαιο

Συναγερμός μετά το κρούσμα Αφρικανικής Πανώλης των Χοίρων σε κατοικίδιους χοίρους στη Δράμα

Σε επαγρύπνηση τίθενται οι κτηνιατρικές αρχές της χώρας μετά την επιβεβαίωση κρούσματος Αφρικανικής Πανώλης Χοίρων από το Εθνικό Εργαστήριο Αναφοράς, σε κατοικίδιους χοίρους στη Δράμα .

afrikaniki-panoli-01-e1581072514957

12
0

Πρόκειται για μία εστία της νόσου σε κατοικίδιους χοίρους που αφορά δύο συστεγαζόμενες αγελαίες εκτροφές, στην κοινότητα Παγονερίου, του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου, της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας. 

Οι συγκεκριμένες μονάδες βρίσκονται στην Απαγορευμένη Ζώνη I και αποτελούνται από 174 χοίρους (6 κάπροι, 116 χοιρομητέρες και 52 παχυνόμενα).

 Από τις αρμόδιες κτηνιατρικές υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας εφαρμόζονται όλα τα μέτρα που προβλέπονται στον κατ' εξουσιοδότηση Κανονισμό (ΕΕ) 2020/687 της Επιτροπής και στο υπ. αριθ. 260918/22.01.2009 Εθνικό Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την καταπολέμηση της ΑΠΧ. Προκειμένου να αποτραπεί η περαιτέρω εξάπλωση της νόσου, εφιστάται ιδιαίτερα η προσοχή στις αρμόδιες κτηνιατρικές αρχές όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων της Χώρας για την πιστή εφαρμογή των διαλαμβανόμενων στις σχετικές εγκυκλίους.

Βρείτε αναλυτικά το δελτίο εδώ

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων Ζωϊκό Κεφάλαιο Τυροκόμος