BACK TO
TOP
Ζωϊκό Κεφάλαιο

Ετοιμότητα ΕΕ για μελλοντικές προκλήσεις στη διασφάλιση της υγείας των κτηνοτροφικών ζώων

Με την πρόβλεψη ότι ο παγκόσμιος πληθυσμός θα φτάσει σχεδόν τα 10 δισεκατομμύρια μέχρι το 2050, η ανάγκη για αύξηση της παραγωγής ζωικής πρωτεΐνης κατά 20% μέσα στις επόμενες δύο δεκαετίες είναι επιτακτική.

Cover4

44
0

Αυτή η πρόκληση, εν μέσω γεωπολιτικών εντάσεων και οικονομικών προκλήσεων, απαιτεί μια ολιστική προσέγγιση, που αναγνωρίζει ότι η υγεία των ζώων, των ανθρώπων και του περιβάλλοντος είναι αλληλένδετες.

Συνεργασία για την Πρόοδο

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός για την Υγεία των Ζώων (WOAH) γιόρτασε πρόσφατα τα εκατό χρόνια του, αναδεικνύοντας τη σημασία της συνεργασίας, της καινοτομίας και της προόδου στον τομέα της υγείας των ζώων. Το συνέδριο που διοργανώθηκε από τον WOAH υπογράμμισε τις σημαντικές συζητήσεις για την προετοιμασία της βιομηχανίας υγείας των ζώων για το μέλλον. Η ίδρυση του WOAH το 1924, ως απάντηση σε μια διεθνή εστία πανώλης στα βοοειδή, έδειξε τη δύναμη της συνεργασίας για την εξάλειψη ασθενειών.

Μείωση των Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων

Η συνεργασία σε παγκόσμιο επίπεδο μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στην επισιτιστική ασφάλεια. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η συνεργασία της Zoetis με την Dairy Management Incorporated (DMI) και την ομάδα μοντελοποίησης Ruminant Farm Systems (RuFaS) στις Ηνωμένες Πολιτείες, για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα στις γαλακτοκομικές εκμεταλλεύσεις.

Προώθηση της Υγείας των Ζώων στις Αναπτυσσόμενες Αγορές

Στην Υποσαχάρια Αφρική, η πρωτοβουλία African Livestock Productivity and Health Advancement (A.L.P.H.A.) Plus, συγχρηματοδοτούμενη από τη Zoetis και το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates, εργάζεται για τη βελτίωση της υγείας των ζώων και την ενίσχυση της επισιτιστικής ασφάλειας σε χώρες όπως η Αιθιοπία, η Νιγηρία, η Τανζανία και η Ουγκάντα. Η πρωτοβουλία επικεντρώνεται σε βιώσιμες οδούς παραγωγής πρωτεΐνης σε βοοειδή, πουλερικά και υδατοκαλλιέργεια.

Αντιμετώπιση των Προκλήσεων του Κτηνιατρικού Εργατικού Δυναμικού

Οι κτηνίατροι παίζουν κρίσιμο ρόλο στη διασφάλιση της ασφάλειας και της επάρκειας τροφίμων. Η εργασία τους είναι εξαιρετικά σημαντική, αλλά μπορεί επίσης να είναι απαιτητική και να οδηγεί σε εξάντληση. Μέσω συνεργασίας, όπως αυτή των ενώσεων του κλάδου και της δημιουργίας του www.vetjoy.org, προωθούνται εργαλεία για την υποστήριξη της ψυχικής ευεξίας και της ποικιλομορφίας στον κτηνιατρικό χώρο εργασίας.

Υποστήριξη Πλαισίων για Καινοτομία και Προσαρμοστικότητα

Η επισιτιστική ασφάλεια είναι άμεσα συνδεδεμένη με την κοινωνική και πολιτική σταθερότητα. Η προώθηση της υγείας των ζώων για την προστασία από ασθένειες και την παραγωγή βιώσιμων πρωτεϊνών είναι απαραίτητη για ένα καλύτερο μέλλον. Οι πρόσφατες κρίσεις, όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία και η πανδημία COVID-19, ανέδειξαν την ανάγκη για προσαρμοστικότητα και καινοτομία στις πολιτικές που αφορούν τα τρόφιμα.

Σε αυτό το σημαντικό πολιτικό έτος εκλογών στην ΕΕ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ, είναι κρίσιμο να υποστηριχθούν πολιτικές που ενθαρρύνουν την καινοτομία και τη δημιουργία μακροπρόθεσμων λύσεων ασφάλειας τροφίμων.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων Ζωϊκό Κεφάλαιο Τυροκόμος