BACK TO
TOP
Ζωϊκό Κεφάλαιο

Διαμάχη γύρω από τις «ζωντανές» εξαγωγές και την ηλικία απογαλάκτισης των κτηνοτροφικών ζώων στην ΕΕ

Η συζήτηση για τις συνθήκες κτηνοτροφίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση φέρνει έντονα στο προσκήνιο το ζήτημα των ζωντανών εξαγωγών και της ηλικίας απογαλάκτισης των ζώων, γεγονός που προκαλεί έντονες αντιδράσεις από τις οργανώσεις προστασίας ζώων και αγρότες, οι οποίοι με τη σειρά τους απαιτούν καλύτερες συνθήκες από την ΕΕ.

kthnotrofia1

31
0

Η πρόταση για αύξηση της ηλικίας απογαλάκτισης για τη μεταφορά ζώων στην ηπειρωτική Ευρώπη έχει ανοίξει διάλογο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η Ολλανδή Ευρωβουλευτής Άνια Χάζεκαμπ υποστηρίζει ότι η πρόταση παραμένει ανεπαρκής για την ευημερία των βοοειδών, επισημαίνοντας ότι τα ζώα θα έπρεπε να είναι πλήρως θηλασμένα πριν τη μεταφορά τους, σε ηλικία μεταξύ οκτώ και δέκα εβδομάδων.

Από την ιρλανδική πλευρά, ο ευρωβουλευτής Μπίλι Κέλεχερ επισημαίνει τις σημαντικές προκλήσεις που θα δημιουργούσε η αλλαγή στην ηλικία απογαλάκτισης, ειδικά με την εποχή των γεννήσεων των μόσχων γάλακτος από Ιανουάριο έως Μάρτιο. Οι αγρότες φοβούνται ότι η αλλαγή αυτή θα οδηγούσε σε σημαντικά προβλήματα, καθώς η αφαίρεση αγελάδων θα επηρεάζει οικογενειακές φάρμες και τον τρόπο ζωής τους.

Ωστόσο, οι προτάσεις για βελτίωση των συνθηκών κτηνοτροφίας περιλαμβάνουν και την ανάγκη για τοπικές σφαγές και τη μείωση των μακρινών ταξιδίων των ζώων, προκειμένου να περιοριστεί η ταλαιπωρία και να βελτιωθεί η ευημερία τους.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται σε διαδικασία εξέτασης των προτάσεων για την ενίσχυση των κανονισμών και την αντιμετώπιση των προκλήσεων που σχετίζονται με την κτηνοτροφία, με σημαντικές επιπτώσεις στον τομέα της γεωργίας και την οικονομία της ΕΕ.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων Ζωϊκό Κεφάλαιο Τυροκόμος