BACK TO
TOP

Εμπορεύματα

sitari-times-sitari-aprilios

Η ξηρασία δείχνει ξανά τα δόντια της σε πολλές αγροτικές περιοχές και ειδικά πέριξ της λεκάνης της Μεσογείου, γεγονός το οποίο αντικατοπτρίζεται εβδομάδα την εβδομάδα στις τιμές που καταγράφουν τα χρηματιστήρια εμπορευμάτων και εν προκειμένω η αγορά της Φότζια σε ότι αφορά στο σκληρό σιτάρι.

emporeymata_site_3

Σοβαρές ενδείξεις βελτίωσης του εμπορικού σκηνικού στην ευρωπαϊκή αγορά σκληρού σίτου δίνουν οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών, με το εμπόριο ωστόσο να παραμένει επιφυλακτικό ως προς τη δυναμική των εξαγωγών της νέας εμπορικής περιόδου, αν και τα φυσικά αποθέματα δεν είναι ακόμα τέτοια που να επιτρέπουν ισχυρότερες πιέσεις στις τιμές από αυτές που σημειώθηκαν τον περασμένο μήνα.

Sitari-agora-27-03-24

Με εκκωφαντικό τρόπο αποτυπώνει η τελευταία λίστα τιμών σκληρού σίτου στη Φότζια το βαθμό στον οποίο ήταν υπερπουλημένη η αγορά, με την πρώτη ποιότητα να ανακάμπτει κατά 15 ευρώ ανακαταλαμβάνοντας το επίπεδο των 335 ευρώ ο τόνος.

deltio-timon-pireos-martios-trapeza-pireos

Βελτιωμένες προοπτικές για τις τιμές των αγροτικών εμπορευμάτων καταγράφει το τελευταίο Δελτίο Τιμών της Τράπεζας Πειραιώς, σε μια αποτύπωση που δείχνει ότι πιθανά οι αγορές άγγιξαν τα χαμηλά του εύρους με τα περισσότερα περιθώρια να γέρνουν υπέρ της ανόδου.

ntomata-times-Aprilio

Συγκρατηµένη αισιοδοξία επικρατεί στα παραγωγικά κέντρα της Κρήτης σχετικά µε τη ζήτηση ντοµάτας ενόψει της επικείµενης πασχαλινής περιόδου, µε τις καθαρές τιµές για τη θερµοκηπιακή α’ ποιότητας να παίζουν µεταξύ 1,20 και 1,30 ευρώ το κιλό τις τελευταίες ηµέρες, ενώ οι υπόλοιπες εµπορεύονται µεταξύ 80 λεπτών και 1,10 ευρώ το κιλό.

times-sklhro-agronews

Σταθεροποίηση στα χαµηλά του εύρους τουλάχιστον µέχρι τα τέλη Απριλίου αναµένουν για το σκληρό σιτάρι οι αγοραστές και αναλυτές στην ευρωπαϊκή αγορά σιτηρών, έπειτα από ένα ακόµα βήµα διόρθωσης στις 19 και 20 Μαρτίου, που έχει κατεβάσει στην περιοχή των 320 ευρώ την τιµή για την πρώτη ποιότητα.

kalampoki-vamvaki_site

Κάθε άλλο παρά χαμηλού προσόδου καλλιέργειες αποδεικνύονται το βαμβάκι και το καλαμπόκι, όπως δείχνει αναλυτικό κοστολόγιο, βασισμένο στις σημερινές τιμές της αγοράς, σε μια σοβαρή ανάλυση που δείχνει ότι ακόμα και σε συνθήκες χαμηλών πτήσεων στις αγορές, εξασφαλίζουν ένα ικανοποιητικό εισόδημα στους παραγωγούς τους.

dasmo-95-euro-tonos-mploko-rwsika-sithra

Το κλείσιμο στοιχημάτων υπέρ μιας περαιτέρω πτώσης στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σιτηρών επιτάχυναν οι διαρροές που θέλουν τις Βρυξέλλες να εισάγουν δασμό 95 ευρώ στις εισαγωγές δημητριακών από την Ρωσία και τη Λευκορωσία, σε μια απόφαση που λόγω μεγεθών, φαίνεται πως θα έχει περιορισμένο αντίκτυπο στις φυσικές αγορές.

kalampoki-pinakas-agronews

Βουλγαρικό καλαμπόκι με τιμές από 175 έως 185 ευρώ ο τόνος παραδοτέο στη μονάδα, κινείται αυτή την περίοδο η αγορά, σε μια εξέλιξη που αποθαρρύνει αρκετούς παραγωγούς από την σπορά καλαμποκιού τις προσεχείς εβδομάδες, με τις διαρροές να ενισχύουν είτε άλλες κτηνοτροφικές καλλιέργειες, όπως το τριφύλλι είτε το βαμβάκι.

timi-lemoni-martio

Ευκαιρίες να ανασυσταθεί η καλλιέργεια λεµονιού στη χώρα προσφέρουν χρονιές σαν τη φετινή, µε τις τιµές για το λίγο συµβατικό προϊόν, ποικιλίας Μαγληνό, που έχει αποµείνει να διαµορφώνονται στα 35-40 λεπτά το κιλό και για τα βιολογικά στα 50-55 λεπτά.

sinedrio-vamvakou

∆έκα λεπτά πάνω από τις τιµές αγοράς θα µπορούσαν να εξασφαλίσουν οι παραγωγοί βάµβακος, αν οι ποιοτικές προδιαγραφές του σύσπορου που παρέδιδαν πληρούσαν στο απόλυτο τα συµβατικά κριτήρια ποιότητας, ήτοι χαµηλή περιεκτικότητα σε πρώτες ύλες.

skliro-sitari-times-20

Στις 11 Μαρτίου, την προσεχή Δευτέρα, ο αρμόδιος κρατικός φορέας της Τουρκίας θα διοχετεύσει επιπλέον 150.000 τόνους σκληρού σίτου με τιμές FOB που βρίσκονται στο όριο των 300 ευρώ, σε ακόμα μια πράξη που τραβάει το χαλί κάτω από τους Ευρωπαίους πωλητές, είτε αυτοί είναι παραγωγοί με αποθέματα είτε μικρής δυναμικής έμποροι.

ilianthos-times

Την ύστατη στιγµή φαίνεται πως θα κριθεί φέτος το εάν θα κερδηθεί ή όχι το «παιχνίδι» µε την καλλιέργεια του ηλίανθου, για τον οποίο, αυτή την περίοδο, προσφέρονται συµβάσεις µε ελάχιστη εγγυηµένη τιµή στα 40-42 λεπτά το κιλό, µε τις διαπραγµατεύσεις να παραµένουν ενεργές.

Sitari-agora_28-02-24

Επιβαρυμένες σε σχέση με το προηγούμενο καλοκαίρι διαφαίνονται οι συνθήκες στην αγορά σκληρού σίτου, με τη διόρθωση στις διεθνείς τιμές να εντείνεται το τελευταίο διάστημα, σε μια εξέλιξη που δείχνει να μην αφήνει πολλά περιθώρια αντιστροφής του πτωτικού κλίματος.

timi-sparaggi-feb

Θετικό φαίνεται πως θα είναι το πρόσηµο και φέτος για το ελληνικό σπαράγγι, µε την αγορά να µεγεθύνεται και το ντόπιο προϊόν να κερδίζει συνεχώς πρωιµότητα λόγω του ηπιότερου χειµώνα και των διπλών – τριπλών νάιλον που τοποθετούν οι παραγωγοί.

deltio-timon-pireos-fevrouarios

Ανάμεικτες τάσεις αποτυπώνει το τελευταίο Δελτίο Τιμών της Τράπεζας Πειραιώς για τα αγροτικά εμπορεύματα, αφού από τη μια διαπιστώνει θετικό πρόσημο στη διεθνή αγορά βάμβακος και από την άλλη δυνάμεις πίεσης για τις τιμές των σιτηρών και του καλαμποκιού, σχολιάζοντας δε, πως ο πιθανός αρνητικός αντίκτυπος των καιρικών φαινομένων στις καλλιέργειες αυτές, έχει ήδη προεξοφληθεί από τις αγορές.

agora-kalampoki-times

Σε ένα δυνατό ρεύµα διόρθωσης βρίσκεται εγκλωβισµένη η εγχώρια, η ευρωπαϊκή και η παγκόσµια αγορά καλαµποκιού, µε τις τιµές των συµβολαίων υπό διαρκή πίεση και τους αναλυτές να δυσκολεύονται µε τον εντοπισµό των χαµηλών του εύρους.

140421_spreading-fertiliser_2042016-39438

Απότομη και ενισχυμένη ζήτηση αλλά και άδειες αποθήκες έχουν διαμορφώσει μια ιδιαίτερη συνθήκη στην εγχώρια αγορά λιπασμάτων, η οποία σε λίγο καιρό θα κληθεί να «αναμετρηθεί» ως προς την εξασφάλιση πρώτων υλών και με τις επικείμενες ανάγκες θρέψης των βορειότερων χωρών, σε ένα μποτιλιάρισμα που ασκεί ανοδικές πιέσεις στις τιμές.

timi-sklirou-kanadas-tourkia

Νέες πιέσεις στις τιμές σκληρού σίτου αποτυπώνει η τελευταία λίστα της Φότζια, ενώ απώλειες καταγράφουν και οι τιμές εισαγωγής καναδέζικων σκληρών στο λιμάνι του Μπάρι, σε μια συνθήκη που ξεκινά να πιέζει τις τιμές και για το λιγοστό πλέον ελληνικό προϊόν που βρίσκεται σε χέρια παραγωγών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία