BACK TO
TOP

Τράπεζες

trapeza-pireos-9o-delphi-forum

Η Τράπεζα Πειραιώς συμμετείχε και φέτος στο 9ο Οικονομικό Forum των Δελφών με ειδική εκδήλωση στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας «EQUALL - Για μια Κοινωνία Ισότιμων Ανθρώπων», το οποίο πρόσφατα συμπλήρωσε 2 χρόνια.

lagarde-lagkarnt-ap

Με σχόλιο για τη σταδιακή αποκλιμάκωση των πληθωριστικών πιέσεων ξεκίνησε την τοποθέτησή της στην καθιερωμένη Συνέντευξη Τύπου μετά τη διατήρηση των επιτοκίων σε αμετάβλητο επίπεδο για πέμπτη συνεχόμενη φορά, η πρόεδρος της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, διαμηνύοντας πως δεν θα υπάρξει καμία προκαταβολική δέσμευση για μείωση του κόστους δανεισμού.

maxresdefault_75

Η Τράπεζα Πειραιώς, στο πλαίσιο της στρατηγικής Eταιρικής Kοινωνικής Yπευθυνότητας που εφαρμόζει, δημιούργησε το πρόγραμμα EQUALL, αναπτύσσοντας δράσεις που συμβάλλουν στη δημιουργία μιας κοινωνίας ισότιμων ανθρώπων.

PEIRAIOS-KENTRIKO

H Tράπεζα Πειραιώς, στηρίζοντας διαχρονικά τον τουριστικό κλάδο, διαθέτει αποκλειστικά για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις το νέο χρηματοδοτικό εργαλείο «Πειραιώς Hotel Financing», υποστηρίζοντας τις προσπάθειες εκσυγχρονισμού και ενίσχυσης της βιωσιμότητάς τους, με εξειδικευμένες λύσεις.

dianomh-merismatwn-EKT

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα επιτρέψει στις ελληνικές τράπεζες να πραγματοποιήσουν τις πρώτες πληρωμές στους μετόχους τους σε πάνω από μια δεκαετία, καθώς η χώρα βγαίνει από μια επώδυνη αναδιάρθρωση μετά την κρίση, αναφέρει σε σημερινό του δημοσίευμα το Bloomberg.

ΔΤ_Πειραιως_Αsset_Management_ΑΕΔΑΚ

Συμφωνία συνεργασίας με το Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού υπέγραψε η Πειραιώς Αsset Management ΑΕΔΑΚ, στο πλαίσιο της ολιστικής ESG στρατηγικής που υλοποιεί με συνέπεια η εταιρεία.

anodos-trapezes-2026

Τα 6 δισ. ευρώ προσεγγίζουν τα καθαρά έσοδα από τόκους (ΝΙΙ) των τριών συστημικών τραπεζών που έχουν ανακοινώσει ετήσια αποτελέσματα -Πειραιώς, Alpha και Eurobank- με τις εκτιμήσεις τους προδιαγράφουν ακόμη υψηλότερα κέρδη τα επόμενα έτη, παρά την αναμενόμενη αποκλιμάκωση των επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας εντός του έτους.

trapeza-pireos-xatzhdakis

Το τραπεζικό σύστημα σε νέα σελίδα, μετά την ολοκλήρωση της διάθεσης του 27% των μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς σε ξένους και έλληνες με το ενδιαφέρον που εκφράστηκε να είναι 8 φορές μεγαλύτερο σε σχέση με την προσφορά, με τα συνολικά έσοδα για το Δημόσιο να διαμορφώνονται στο ανώτατο όριο των 1,35 δισ. ευρώ.

trapeza-peiraos2

Το ΤΧΣ ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε τη διάθεση του συνόλου των μετοχών που κατείχε στην Πειραιώς Financial Holdings A.E. Η Δημόσια Προσφορά, που ολοκληρώθηκε σήμερα επιτυχώς, προσέλκυσε αξιοσημείωτο ενδιαφέρον τόσο Ελλήνων όσο και ξένων επενδυτών, με τη συνολική αξία της συναλλαγής να αγγίζει τα 1,35 δισεκατομμύρια ευρώ.

kathisterisi-karta-agroti

Μόνο στρωµένος δεν δείχνει ο δρόµος για άνοιγµα των αιτήσεων ΟΣ∆Ε 2024 εντός του Μαρτίου, µε το σενάριο των καθυστερήσεων να έχει φυσικά αντίκτυπο και στην ταχύτητα φόρτισης της Κάρτας του Αγρότη, σε µια κατάσταση που περιορίζει έτι περαιτέρω τη ρευστότητα των αγροτικών εκµεταλλεύσεων ενόψει και των εαρινών σπορών και φροντίδων.

oikonomiki-analisi-trapeza-pireos

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην έκθεση “Winter 2024 Economic Forecast’’, την οποία δημοσίευσε στα μέσα Φεβρουάριου, αναφέρει ότι η ελληνική οικονομία θα διατηρήσει ένα σταθερό ρυθμό ανάπτυξης την διετία 2024 -2025 στο 2,3%. Επίσης με σταθερό ρυθμό αύξησης, αντίστοιχο του 2023, θα κινηθεί η κατανάλωση, με αποτέλεσμα να συνεχίσει να αποτελεί βασικό μοχλό ανάπτυξης περιορίζοντας ωστόσο οριακά τη συμβολή της στην αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ.

summaxia-EuroBank-NPCI

Η NPCI International Payments Limited (NIPL), θυγατρική εταιρεία της National Payments Corporation of India (NPCI), και η Eurobank Α.Ε., μια κορυφαία ελληνική τράπεζα, υπέγραψαν Πρακτικό Συνεργασίας (MoU) με στόχο τη βελτίωση των διασυνοριακών πληρωμών με τη χρήση της τεχνολογικής υποδομής UPI (Unified Payments Interface).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ