BACK TO
TOP

Επιχειρηματικά Projects

_Αρχειο_ΕΠΠ_φασολι_2

Έτοιμοι να διαθέσουν στην αγορά ένα ιδιαίτερα ποιοτικό προϊόν και με μεγάλη προστιθέμενη αξία, του φημισμένου και προστατευόμενου με πιστοποίηση ΠΓΕ φασολιού της Πρέσπας, είναι έξι βιοκαλλιεργητές της ομώνυμης ακριτικής περιοχής της Φλώρινας.

Βασιλης_και_Λεωνιδας_Χαλβατζης_2

Τη μεσογειακή διατροφή επιλέγουν οι τουρίστες που φθάνουν στη χώρα μας. Ο ξενοδοχειακός όμιλος Hotel Brain Capital ΑΕ τους σερβίρει τα καινοτόμα προϊόντα της «Αγρόκηπος Χαλβατζή».

4-rofimata

Στην παραγωγή τεσσάρων κωδικών στιγµιαίων ροφηµάτων, ισάριθµων επιλογών ζωοτροφής για οικόσιτα ζώα και τουλάχιστον δύο ελαιολάδων, όλα παρασκευασµένα ή εµπλουτισµένα µε ελληνικά αρωµατικά φυτά, και µε καινοτοµία στη σύνθεση και τη συσκευασία του περιεχοµένου τους, προχωρούν τρεις βορειοελλαδικές επιχειρήσεις.

yara_volos1

Κομβικής σημασίας επένδυση για την περαιτέρω ανάπτυξή της στην ελληνική αγορά, αποτελεί το νέο υπερσύγχρονο εργοστάσιο ενσακιστήριο της Yara Ελλάς, δυναμικότητας 2.400 σακιών την ώρα στη Β' Βιομηχανική Περιοχή Βόλου, το οποίο μάλιστα κατασκευάστηκε με ίδια κεφάλαια, γεγονός που δείχνει τη πίστη της εταιρείας στη δυναμική της ελληνικής γεωργίας.

One-olive

Στη Μεσσηνία ξέρουν από ελαιόλαδο, όµως η οικογένεια Αναγνωστόπουλου ίσως ξέρει κάτι παραπάνω, αφού εδώ και πέντε γενιές, από το 1896, είναι υπεύθυνη για την παραγωγή του ελαιολάδου στο χωριό Μάνεση, στο ελαιοτριβείο της.

Η τελευταία λέξη της τεχνολογίας στην αυλή της Χρηστίδης

Πάνω από 1.500 άτομα βρέθηκαν στο μεγάλο ραντεβού του αγροτικού κόσμου, την 6η Έκθεση γεωργικών μηχανημάτων, εξοπλισμού και εφοδίων στις εγκαταστάσεις του καταστήματος γεωργικών εφοδίων ΧΡΗΣΤΙΔΗ, το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Σεπτέμβριου γεγονός που αποδεικνύει τη βαρύτητα της διοργάνωσης για τον αγροτικό κλάδο τη περιοχής.

Πολυεθνικές «καλοβλέπουν» την ελληνική φαρμακευτική κάνναβη

Επενδυτικές κινήσεις στην περιοχή της βόρειας Ελλάδας, σχετικές µε την καλλιέργεια και επεξεργασία βιοµηχανικής, αλλά και φαρµακευτικής κάνναβης, στην περίπτωση που η χώρα µας ψηφίσει το νέο νοµοθετικό πλαίσιο, ενδιαφέρονται να πραγµατοποιήσουν, σύµφωνα µε πληροφορίες της Agrenda, ξένες εταιρείες.

Manwsis_Iatridis

Σχεδόν στη µισή τιµή από τους συναδέρφους τους στη Νότια Ευρώπη πληρώνονται οι Έλληνες καλλιεργητές φρούτων και λαχανικών για τα προϊόντα που παραδίδουν στις ξένες αγορές, αδυνατώντας να κεφαλαιοποιήσουν την υπεραξία των προϊόντων τους.

Το νέο Sprinter της Mercedes-Benz

H Mercedes-Benz παρουσίασε πρόσφατα την τρίτη γενιά του Sprinter. Η τρίτη γενιά του εμπορικά επιτυχημένου επαγγελματικού οχήματος της εταιρείας έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο ολοκαίνουριο κέντρο logistics της Mercedes-Benz στη νησίδα Μερκάτορ του Ντούισμπουργκ.

Μετά την Καρδίτσα ο Σάκης Ρουβάς επενδύει στις ΑΠΕ και στα Γιάννενα

Με την ιδιότητα του επενδυτή παραβρέθηκε ο γνωστός τραγουδιστής και σόουμαν Σάκης Ρουβάς στην ημερίδα ενημέρωσης της ΡΑΕ στα Ιωάννινα για τις λεπτομέρειες της δημοπρασίας και τον νέο μηχανισμό στήριξης στην εγκατάσταση αιολικών πάρκων και φωτοβολταϊκών σταθμών που θα πραγματοποιηθεί στις 2 Ιουλίου.

Ελληνικές εταιρείες αγροδιατροφής μαζί με Χόγκαν στην Κίνα

Τρεις ελληνικές εταιρείες του τομέα τροφίμων συνοδεύουν από τις 14 μέχρι τις 17 Μαΐου τον Επίτροπο Γεωργίας της ΕΕ, Φιλ Χόγκαν, στην ευρεία επιχειρηματική αποστολή (71 εταιρείες της αγροδιατροφής) στην Σαγκάη με σκοπό την σύναψη νέων εμπορικών συμφωνιών και την προώθηση των ευρωπαϊκών αγροτικών προϊόντων.

Η Δωδώνη στήριξε το Sap Now Athens 2018

Το συνέδριο Sap Now Athens 2018 με θέμα: The Intelligent Enterprise - Going from Thinking to Doing στήριξε η Γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη μέσω χορηγίας προϊόντων για περισσότερους από 1.000 συμμετέχοντες.

Επενδύσεις στον αγροτικό τομέα από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης

Με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), Σούμα Τσακραμπάρτι, συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου. Στο επίκεντρο της συνάντησης των δύο ανδρών, η οικονομική ανάκαμψη της χώρας αλλά και οι επενδύσεις της Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης.

Επενδύσεις άνω των 50 εκατ. ευρώ σε θερμοκήπια φέρνει η γεωθερμία

Πόλος έλξης για επενδύσεις που προσεγγίζουν, αν δεν ξεπερνούν ήδη, τα 50 εκατ. ευρώ, έχει εξελιχθεί ο τοµέας της γεωθερµίας τα τελευταία 5-6 χρόνια στη Βόρεια Ελλάδα, µε αιχµή την αξιοποίησή του κυρίως από τον γεωργικό κλάδο για την ανάπτυξη θερµοκηπιακών εγκαταστάσεων µεγάλης κλίµακας. Η τάση, µάλιστα, δείχνει περαιτέρω ανοδική, καθώς το ενδιαφέρον ενισχύεται από τον πρωτογενή τοµέα, ενώ στο παιχνίδι, µπαίνει πιο δυναµικά ο θερµαλιστικός τουρισµός και η τηλεθέρµανση ηµιαστικών περιοχών, σύμφωνα με δημοσίευμα της Agrenda που κυκλοφόρησε στα περίπτερα όλης της χώρας το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου.

Νέα έργα 185 εκατ. μέσω ΕΣΠΑ στην Κεντρική Μακεδονία

Στην εξειδίκευση δράσεων συνολικού προϋπολογισμού 185 εκατομμυρίων ευρώ του ΕΣΠΑ προχωρά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μετά την 3η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθηση του προγράμματος, όπως ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία