BACK TO
TOP

Οργανωτικά

psifisma-aprilio-tropopoihsh-KAP

Με συνοπτικές διαδικασίες περνά από τα ευρωπαϊκά όργανα η πρόταση αναθεώρησης της ΚΑΠ που κατέθεσε πριν από ένα μήνα η Κομισιόν, προκειμένου να επιτευχθεί η υιοθέτηση των αποφάσεων μεταρρύθμισης πριν τις ευρωεκλογές.

giakatheto

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή, την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου, αναταραχή επικράτησε ανάμεσα στους αγρότες, οι οποίοι φαίνεται να μην ικανοποιήθηκαν από τα προτεινόμενα μέτρα της κυβέρνησης για τα αγροτικά ζητήματα. Σύμφωνα με δηλώσεις των αγροτών, τα μέτρα που ανακοινώθηκαν επικεντρώνονται κυρίως στη Θεσσαλία, ενώ απαιτούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό αντί για την ηγεσία του υπουργείου.

Screenshot_2024-01-25_at_14_55_44_2

Πείσμωσε όπως φαίνεται τον αγροτικό κόσμο η ισχυρή κρατική καταστολή κατά την πρώτη ημέρα των μπλόκων στη Θεσσαλία, με περισσότερα τρακτέρ να καταφθάνουν στον Ε-65 στην Καρδίτσα, στον Πλατύκαμπο στη Λάρισα, στον Αλμυρό Βόλου και στον Ζάρκο Τρικάλων, ενώ ενισχύεται και το μπλόκο των Γρεβενών. Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Λευτέρης Αυγενάκης, φαίνεται να υιοθετεί ακόμα ηπιότερο τόνο απέναντι στις αγροτικές κινητοποιήσεις.

osdecock_3

Σε ανίχνευση διαθέσεων μεταξύ των εμπλεκομένων αναμένεται να κινηθεί η προγραμματισμένη για την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου τηλεδιάσκεψη της προσωρινής διοίκησης της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘΕΑΣ) μετά τον πρώτο ενθουσιασμό για το ξεκίνημα και τις ωριμότερες σκέψεις για τη συνέχεια.

ige1

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε σχετικό ΦΕΚ, κατόπιν της παραίτησης του Νικολάου Θυμάκη από τη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών την 1η Σεπτεμβρίου του 2020, ως νέος πρόεδρος ορίζεται ο Βασίλειος  Έξαρχος.

2_ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΟ_ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙΟΥ_Γ_2

Μπροστά σε καινούργια βάσανα βρίσκονται οι οφειλέτες της ΔΕΗ που εντάχθηκαν στο πλαίσιο ειδικής ρύθμισης το οποίο ανακοίνωσε πριν από ένα μήνα περίπου η διοίκηση της επιχείρησης προκειμένου να διευκολύνει τους αγρότες να αποκαταστήσουν τη λειτουργία των αρδευτικών τους μονάδων στο ξεκίνημα της νέας καλλιεργητικής περιόδου.

Charles_Sprague_Pearce_lunch_break_in_the_fields

Σύσσωμα αντιδρούν οι διαχειριστές των Κέντρων Υποδοχής Δηλώσεων (ΚΥΔ) στην αποικιοκρατική, όπως αποκαλείται από πολλούς, σύμβαση με την οποία ο φορέας συντονισμού του ΟΣΔΕ, κάνει χρήση της δεσπόζουσας θέσης του και επιβάλλει απίθανα υψηλά τιμολόγια στους «αχθοφόρους» της όλης διαδικασίας, μετακυλίοντας επί της ουσίας στους αγρότες κόστη που δεν τους αναλογούν.

ELGO_MV

Ευρεία ανανέωση στο Επιστημονικό Συμβούλιο του ΕΛΓΟ Δήμητρα συνιστά η απόφαση με την οποία ορίζονται τα νέα μέλη με πρόεδρο τον Καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Γ.Π.Α.) Γιώργος Παπαδάκη και αναπληρωτή τον Καθηγητή του Αριστοτελείου πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) Αναστάσιο Σιώμο.

1-Agrotis-skitso

Γράφεται κατά κόρον σε πολλές εφηµερίδες, sites (και όχι µόνο) ότι οι νεοεισερχόµενοι αγρότες είναι υποχρεωµένοι να τηρούν βιβλία, προκειµένου να µπορέσουν να τύχουν της λήψης βεβαίωσης του νεοεισερχόµενου στον αγροτικό τοµέα.

83227809_171243820775427_746366274098954240_n

Με συνθήματα ενάντια στο ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς, ενάντια στην “φοροεξόντωση” των παραγωγών και αιτήματα κατώτερων εγγυημένων τιμών, ενός κρατικού ΕΛΓΑ που καλύπτει το 100% των ζημιών, αγρότες από όλη την Ελλάδα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων για ένα δυναμικό συλλαλητήριο έξω από την Agrotica.

20200128_113110

Συλαλλητήριο διαμαρτυρίας στο πλαίσιο της έκθεσης Agrotica προανάγγειλε για το Σάββατο 1η Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι, η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, με το μέλος της Ρίζο Μαρούδα να σημαίνει προσκλητήριο προς όλους τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της χώρας και να τους υπενθυμίζειπως “από το σπίτι και τον καναπέ δεν κερδήθηκε τίποτε”.

diloseis-osde_2

Για τη χορήγηση βεβαιώσεων Μ.Α.Α.Ε., εκτός των άλλων προβλεπόμενων δικαιολογητικών, υποβάλλεται στο αρμόδιο Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης και Ελέγχων (Τ.Α.Α.Ε.) από το δικαιούχο, υποχρεωτικά, αντίγραφο της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης, η οποία θα πρέπει να έχει υποβληθεί, εντός των ημερομηνιών που τίθενται κατ΄ έτος από τον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε, αναφέρει διευκρινιστική εγκύκλιος που εξέδωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία